Поляк-рокер із платнею $1,5 млн. досі не подав план реформування Укрзалізниці

 

Міністр інфраструктури Володимир Омелян досі не отримав план реформування української залізничної галузі від новопризначеного голови правління ПАТ “Укрзалізниця” поляка Войцеха Бальчуна. Про це Омелян повідомив в інтерв’ю “Економічній правді”.

Відповідаючи на питання, чи спілкувався міністр із Бальчуном з приводу викрадення голови департаменту електропостачання “Укрзалізниці” Валерія Людмирського, Омелян зазначив що цей інцидент обговорювався, але є глобальні речі, які стосуються реформи “Укрзалізниці”.

Я хочу нарешті отримати план дій реформування з чіткими дедлайнами, щоб я розумів, хто чим займається, в які терміни. Щоб потім ми не говорили загальними деклараціями, а чітко йшли крок за кроком так, як воно має бути”, – заявив міністр.

За його словами, план дій наразі є у вигляді презентації, яка фактично була презентацією Бальчуна як кандидата на голову “УЗ” під час конкурсу.

“Вона зараз зазнала певних модифікацій, посилення окремих фрагментів, але цілісного плану дій я досі не бачив, хоча вимагаю його уже другий місяць поспіль”, – зазначив Володимир Омелян.

“Я дуже багато відволікаюся на “Укрзалізницю”. Хоча я сподівався, що буде професійний менеджмент, ми станемо спина до спини і будемо чітко просуватися до мети”, – додав міністр.

Нагадаємо, 12 квітня номінаційний комітет з призначення керівників держкомпаній при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі назвав громадянина Польщі Войцеха Балчуна переможцем конкурсу на посаду гендиректором ПАТ “Укрзалізниця”.

20 квітня його було затверджено на засіданні уряду.

1 червня Кабінет Міністрів погодив контракт із генеральним директором публічного акціонерного товариства “Укрзалізниця” Войцехом Бальчуном.

Попередній міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус оголосив, що зарплата нового керівника “Укрзалізниці”, відібраного на конкурсі, може сягати 1,5 мільйона доларів на рік. “25% від цього – фіксована заробітна плата, а інше – якщо тільки результати будуть”, – зазначав глава МЕРТ.

Войцех Бальчун, відомий польський рок-музикант, очолював польську залізницю PKP Cargo, де провів масштабну реорганізацію системи управління, автоматизацію та вивів компанію зі 100 мільйонів злотих збитків до 500 мільйонів злотих річного прибутку.

Як відомо, “Укрзалізниця” закінчила 2015 рік зі збитком понад 16 млрд. гривень (при цьому збиток через падіння курсу гривні становив майже 14 млрд. грн.).

Нагадаємо, цього тижня невідомі особи викрали голову департаменту електропостачання “Укрзалізниці” Валерія Людмирського біля його будинку, вбивши собаку управлінця.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна