Трепак: Демчина готує “зачистку” працівників СБУ, які розслідували справу “діамантових прокурорів”

 

Віктор Трепак
колишній перший заступник голови СБУ – начальник главку “К”

(FB)

Минулої суботи президент України Петро Порошенко за поданням голови СБУ Василя Грицака призначив Павла Демчину на посаду першого заступника голови СБУ – начальника главку “К”.

Про політико-бізнесовий підтекст цього призначення і про те, хто його пролобіював, у ЗМІ було сказано досить багато.

Читайте також:
Першим заступником голови СБУ – нач. главку “К” став “смотрящий від Кононенка”

Особисто я не хотів жодним чином публічно висловлюватися стосовно такого кадрового рішення зі зрозумілих причин – вважав, що некоректно робити це мені як колишньому першому заступнику голови СБУ – начальнику главку “К”, у підпорядкуванні якого був Демчина. Вся відповідальність за його діяльність на цій посаді лежить на тих, хто здійснив це призначення.

Разом з тим, мені стало відомо, що Павло Демчина найближчими днями має “вдарити” по співробітниках, які мали відношення до реалізації справи “діамантових прокурорів”.

Таким чином, він виконає зобов’язання, які має перед [колишнім генпрокурором] Віктором Шокіним.

До речі, останній також дуже хотів, щоб саме Демчина обійняв вказану посаду. Відтак, на вказаних співробітників чекає розправа, що за часів генпрокурора Шокіна відбулася зі слідчими та прокурорами, які починали і вели справу “діамантових прокурорів”.

Зі співробітниками СБУ це хотіли зробити й раніше, але поки я був у Службі, ініціаторам такої розправи не вдавалося реалізувати задумане.

Не здивуюсь, якщо комусь із співробітників СБУ замість звільнення запропонують… підвищення по посаді – за компрометацію діяльності оперативних працівників, які здійснювали документування по вказаній справі.

Як це пропонувалося організувати мені особисто – з тим, щоб вигородити “діамантових прокурорів”.

Кадрова зачистка, на яку вже отримано карт-бланш від вищого керівництва, остаточно проявить все. Водночас це дає мені право розповісти про усі перипетії, які мали місце навколо справи “діамантових прокурорів”.

Але подивимось, як розгортатимуться події.

Читайте також:
Свідок у справі “діамантових прокурорів” розповів про схему передачу хабара $200 тис.

У “діамантового” прокурора Корнійця знайшли дві незадекларовані квартири й землю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна