Для зведення нової телевежі на Карачуні Порошенко дав максимум два місяці

 

Радіотелевізійна передавальна вежа на горі Карачун біля Слов’янська має бути відновлена за два місяці – про це сьогодні, 5 липня, заявив президент Петро Порошенко під час урочистих заходів з нагоди другої річниці звільнення міста від проросійських бойовиків.

Глава держави повідомив, що сьогодні відвідав гору Карачун, де у липні 2014 року тримали оборону радіо-телевізійної станції “Краматорськ” підрозділи 95-ї бригади та інші силовики.
“Тоді артилерія ворога била по телевежі, бо агресор вважав її найбільшою загрозою для себе”, – цитує Порошенка прес-служба президента.

Як відомо, у липні 2014 року щогла висотою 220 метрів, яка покривала сигналами передавачів територію півночі Донецької області радіусом 62 км, упала. Це сталося після захоплення РТПС незаконними озброєними формуваннями.

У квітні 2015 року на РТПС встановили тимчасову антенну опору, на яку перенесли мовні ТВ-антени. Це збільшило потужність передавачів окремих українських телеканалів, але в повному обсязі потужності станції не відновлені й досі. Українське теле- і радіомовлення для мешканців Донеччини обмежене.

У травня на Карачуні почали встановлювати нову 180-метрову вежу, але її спорудження гальмується.

Сьогодні у Слов’янську Петро Порошенко наголосив: “Гібридна війна, крім справжньої, відкритої війни, включає потужну інформаційну диверсію. І ми не допустимо цього”.

Президент наголосив на неприпустимості затягування термінів відновлення роботи радіо-телевізійної станції “Краматорськ”, а також підкреслив необхідність виділення коштів та забезпечення обладнанням.

“Терміну більш ніж два місяці на відновлення не даю. І гроші мають бути знайдені, і передавачі. Бо це право народу на правду, і ми це право маємо захистити”, – заявив сьогодні Порошенко.

“Це право народу на правду. І ми це право маємо захистити”, – підкреслив глава держави, додавши, що таке право стосується мешканців всього Донбасу, включно з тимчасово окупованими територіями.

Як повідомив провідний інженер РТПС “Краматорськ” Сергій Ільєнко, головною проблемою для станції наразі є визначення компанії-підрядника, яка впоралася б із рівнем складності ремонтних робіт. РТПС вже втретє проводить процедуру визначення підрядника. Можливі виконавці відмовляються працювати за цінами, які встановлені державною експертизою.

Під час візиту на гору Карачун президент України Петро Порошенко також поклав квіти до Меморіалу загиблим під час захисту телевежі воїнам АТО, повідомила прес-служба Донецької обладміністрації.

Нагадаємо, голова ДонВЦА Павло Жебрівський назавав Концерт РРТ, відповідальний за відновлення вежі на Карачуні, “штрейкбрехерами”.

Читайте також:
Телевежу на Карачуні “штрейкбрехери” обіцяють звести за три місяці. ВІДЕО

В Попасній бойовики обстріляли з протитанкової ракети телевишку,
яку мала відвідати заступниця Стеця

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна