Через саботаж Концерну РРТ телевежу на Карачуні не встановлять до кінця літа

 

Нова 180-метрова телевежа на горі Карачун біля Слов’янська Донецької області не буде встановлена до кінця літа. Про це заявив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, звинувативши в “штейкбрехерстві” керівника Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (РРТ).

“Я з великим жалем хочу сказати, що телевежу на Карачуні до кінця серпня не поставлять. І, власне, я думаю, що в мене буде дуже жорстка розмова у присутності генерального прокурора з керівником КРРТ, який займається штрейкбрехерством”, – сказав Жебрівський сьогодні, 22 червня, на прес-конференції в Краматорську, повідомляє“Остров”.

“Ми не можемо посилати сигнали не тільки на окуповану територію, а навіть на лінію розмежування. У мене таке відчуття, що деякі чиновники – штрейкбрехери. І я не боюся це публічно говорити”, – наголосив голова Донецької ВЦА.

Жебрівський зазначив, що, незважаючи на низку вжитих кроків, не можна говорити, що інформпростір на Донеччині вдалося заповнити українським контентом.

Так виглядала 222-метрова телевишка на горі Карачун поблизу Слов'янська Донецької області. Вона була зруйнована внаслідок бойових дій у червні 2014 року

Так виглядала 222-метрова телевишка на горі Карачун поблизу Слов’янська

Як відомо, в липні 2014 року, під час бойових дій, стару 222-метрову телевежу на Карачуні було знищено, що позбавило українського ефірного мовлення значну територію північної Донеччини.

Нову вежу на Карачуні почали споруджувати на початку травня ц.р.
Моніторингова місія Міністерства інформаційної політики констатувала, що підготовчі роботи на Карачуні завершено, тестується нове обладнання, фрагменти нової вежі збираються на спеціально відведеному майданчику.

Читайте також:
МінСтець запланував до кінця року встановити в АТО дві телевежі й покрити Горлівку

Уряд блокує встановлення на Донбасі телевеж для трансляції українського сигналу, – ЗМІ

“МінСтець” з початку року встановив в АТО 15 передавачів. УкрТБ дивиться третина ОРДЛО?

Як відомо, керівником КРРТ є Володимир Іщук.
Раніше депутат Сергій Каплін повідомив, що суд за його заявою поновив досудове слідство щодо хабара у 3 мільйони доларів, який екс-прем’єр Арсеній Яценюк нібито отримав за призначення Іщука на цю посаду.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна