МінСтець запланував до кінця року встановити в АТО дві телевежі й покрити Горлівку

 

Для того, щоб поліпшити якість українського мовлення на Донбасі, в цьому році гарантовано буде встановлено дві телевежі – одну в Донецькій, іншу в Луганській області. Про розповіла на прес-конференції в Києві заступник міністра інформаційної політики України Тетяна Попова.

За її словами, зараз в зоні АТО встановлено вже 42 передавачі, зокрема в Донецьку телеглядачі вже можуть бачити канал “1+1”.

У Плані діяльності Міністерства інформполітики на 2016 рік, затвердженому на початку цього місяця й викладеному на сайті МІП, зокрема передбачено:

  • на січень-березень – розробка нормативно-­правового акту щодо встановлення та відновлення телевеж у Луганській та Донецькій областях; створення моніторингової місії для визначення точок для встановлення нових передавачів;
  • на березень-травень – відновлення 180-метрової вежі на горі Карачун; встановлення передавача потужністю 10 кВт у місті Красноармійськ;
  • встановлення ще однієї вежі передбачено на грудень.

По всіх цих пунктах відповідальна – Тетяна Попова, заступник міністра.

На прес-конференції в Києві пані Попова запевнила, що МІП робитиме все можливе, аби на Донеччині встановити ще одну вишку (попередньо повідомлялося про плани міністерства на 2016 рік встановити в зоні АТО три вежі).

Цими ж днями моніторингова місія МІП побувала на прифронтових територіях Донбасу. Зокрема, радник міністра з питань функціонування телерадіомовлення Олександр Бригинець відвідав місто Торецьк (колишній Дзержинськ), де, за його словами, жителі міста відзначають значно більшу наявність українського мовлення, ніж торік.

Ідеться про поширення українського сигналу також на Горлівку, яка наразі перебуває під контролем проросійських бойовиків.

За повідомленням сайту МІП, мер Торецька Володимир Слепцов розповів: “Ми раді, що активно розвивається кабельне телебачення, що невдовзі відбудована телевежа на горі Карачун зробить український сигнал ще потужнішим і якіснішим, зокрема й у нас в Торецьку. Але особливо мене тішить, що встановлення передавальної техніки, яку виділяє нам міністерство, дасть можливість дивитися й місцевий телеканал в окупованій Горлівці”.

 

Читайте також:
В “ДНР” зачищають телемережі. Бояться “екстремістських блоків”
на каналах з України – “Піксель”, RuMusic i “Футбол”

“Добре, що у керівництва на місцях є розуміння, що українські ЗМІ – це не тільки можливість мати об’єктивну інформацію про життя в Україні, про реальний стан справ на фронті, а й дієва зброя, бо правда про реальні успіхи – це потужна контрпропаганда. Це удар по тих брехливих догматах “русского мира”, які можуть перемагати в неконкурентному інформаційному середовищі”, – зазначив Бригинець.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна