На горі Карачун почали встановлювати нову 180-метрову телевежу

 

Будівельні роботи на горі Карачун біля Слов’янська Донецької області, де триває відновлення передавальної телевежі, наближаються до завершення. Про це повідомила прес-служба Міністерства інформаційної політики України після поїздки на Карачун депутатів Олександра Бригинця та Дмитра Андрієвського.

“Радник міністра інформаційної політики України в зоні АТО, народний депутат України Олександр Бригинець повідомив, що процес виходить на фінішну пряму: на Карачун вже завезено перші конструкції нової 180-метрової телевежі”, – інформує прес-служба МІП.

У відомстві нагадують, що в липні 2014 року, під час бойових дій, телевежу на Карачуні було знищено, що позбавило українського ефірного мовлення значну територію північної Донеччини.

Так виглядала 222-метрова телевишка на горі Карачун поблизу Слов'янська Донецької області. Вона була зруйнована внаслідок бойових дій у червні 2014 року

Так виглядала 222-метрова телевишка на горі Карачун поблизу Слов’янська Донецької області.
Вона була зруйнована внаслідок бойових дій у червні 2014 року

“Цілий ряд заходів Міністерства інформаційної політики України суттєво вплинув на ситуацію (в зоні АТО встановлено близько 50 передавачів), але повною мірою вирішити проблему можна лише встановленням нової телевежі.
МІП ініціювало таке поновлення, але технічні проблеми і тривалісь тендерних процедур затягнули цей процес, яким займається Концерн РРТ”, – зазначила прес-служба.

Моніторингова місія МІП у складі нардепів Бригинця й Андрієвського пересвідчилася в тому, що підготовчі роботи на Карачуні вже завершено, тестується нове обладнання, фрагменти нової вежі збираються на спеціально відведеному майданчику.

“Таких шестиметрових конструкцій – кілька десятків, тому зараз немає потреби звозити усі одночасно. Їх будуть доставлятимуть по мірі встановлення”, – розповів Бригинець.

“17 травня на Карачун приїжджають експерти, які визначать графік робіт і, сподіваюсь, назвуть попередню дату, коли можна чекати завершення робіт”, – повідомив радник міністра.

Читайте також:
МінСтець запланував до кінця року встановити в АТО дві телевежі й покрити Горлівку

Уряд блокує встановлення на Донбасі телевеж для трансляції українського сигналу, – ЗМІ

“МінСтець” з початку року встановив в АТО 15 передавачів. УкрТБ дивиться третина ОРДЛО?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна