Затриманому на кордоні топ-менеджеру Курченка інкримінують три статті ККУ. ВІДЕО

 

При спробі перетину кордону з Польщею українські силовики затримали Андрія Кошеля – колишнього топ-менеджера компанії ВЕТЕК (“СЄПЕК”), що належить олігархові часів Януковича Сергію Курченку. Стали відомі подробиці цього затримання, про яке вночі повідомив генпрокурор Юрій Луценко, та обвинувачення Кошеля.

Затримання відбулося вранці в неділю, 12 червня, під час спроби перетину Кошелем державного кордону України на території Львівської області в пункті пропуску “Краковець”. В операції брали участь слідчий Головної військової прокуратури, співробітники ЦСО “Альфа” УСБУ Львівщини, оперативники ГУ “К” СБУ, прикордонники.

ГПУ оприлюднила відео затримання Кошеля:

Андрій Кошель є фігурантом кримінальної справи, яка стосується продажу скрапленого газу на спецаукціонах.

Сайт Генпрокуратури називає Кошеля “керівником окремої структури злочинної організації Віктора Януковича “СЄПЕК”, яка відповідала за привласнення скрапленого, газу, нафти та нафтопродуктів, належним державним підприємствам.

Андрія Кошеля підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 28 (“вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією”), ч. 5 ст. 191 (“привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”) та ч. 1 ст. 255(“створення злочинної організації”) Кримінального кодексу України.

Як інформує прес-служба ГПУ, Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні “за фактом створення та керівництва екс-президентом України Віктором Януковичем злочинної організації з числа вищих посадових осіб органів державної влади та інших, пов’язаних із ними осіб, з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України, власності, у сфері господарської діяльності, а також у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209 ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 366 та за іншими статтями КК України”.

Наразі вирішується питання про обрання Кошелю міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, напередодні, 12 червня, генеральний прокурор Юрій Луценко повідомляв про затримання колишнього заступника міністра економічного розвитку в уряді Миколи Азарова Олександра Сухомлина. Його підозрюють у заволодінні скрапленим газом на загальну суму понад 2 млрд. грн. та отриманні надприбутку на суму понад 5 млрд. грн. під час перепродажу цього газу. Кошель проходить у цій же справі.

Луценко передав справу Курченка і Клименка групі прокурорів у складі Військової прокуратури.

Читайте також:
У затриманого соратника Курченка вилучено нагородну зброю від Путіна. ФОТО

ГПУ склала “младоолігарху” Курченку підозри за афери з пальним і банками

Справу про “відкати” Ложкіна Курченку в Австрії закрили завдяки ГПУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна