На Донбасі шукають 642 зниклих безвісти українців, ще 113 у полоні

 

Українська сторона продовжує пошуки 642 громадян, зниклих безвісти на Донбасі, ще 113 осіб імовірно утримуються в полоні. Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” сьогодні, 6 червня, повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт.

“Якщо говорити про втрати, треба ще пам’ятати про те, що ми займаємося пошуком 642 зниклих безвісти хлопців. Нам потрібно повернути всіх наших героїв, навіть тіла. Нам потрібно повернути цих героїв близьким і поховати згідно з нашими традиціями. Крім цього, 113 наших хлопців, заручників, на сьогоднішній день знаходяться в Донецьку і Луганську”, – сказав Тандіт.

Нагадаємо, 19 травня Ірина Геращенко, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контрактної групи в Мінську, повідомляла Новинарні, що в ОРДЛО, за даними СБУ, залишається 112 українських заручників. “З них ми знаємо місцезнаходження тільки кількох десятків. Щодо інших не знаємо інформації, де вони і взагалі яка їх доля”, – зазначала Геращенко.

Останні обміни полоненими між Україною й сепаратистами відбулися ще в березні, зокрема з Луганська в обмін на двох “сепарів” відпустили журналістку Марію Варфоломєєву.

До Великодня сторони домовлялися про обмін “25 на 50” до Великодня, але тоді бойовики відмовилися відпускати українських полонених.
Самопроголошені керівники окупованих районів Донбасу не приховують, що звільнять українських заручників лише після ухвалення Україною закону про амністію для бойовиків “армій ДНР/ЛНР”.

Читайте також:
Співробітника ООН в Україні взяли у полон в Донецьку

Україна наблизилася до звільнення 25 полонених з ОРДЛО і двох – з Росії

Бойовики показали Червоному Хресту лише чотирьох українських полонених

“Підвал” Луганська. Репортаж і ФОТО з місць, де тримають українських бранців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна