Чотири міста України претендують на прийом “Євробачення-2017”

 

Щонайменше три українських міста заявили про бажання прийняти у себе європейський пісенний конкурс “Євробачення-2017”, що стало можливим після перемоги Джамали в Стокгольмі.
Як повідомляє “Німецька хвиля“, на його проведення претендують Київ, Одеса та Дніпропетровськ. Крім того, “в разі необхідності” захід може провести Львів.

Першим про намір прийняти європейський пісенний конкурс 2017 року заявив міський голова Києва Віталій Кличко.

“Я неймовірно гордий за Україну і вдячний Джамалі за цю перемогу, яка сьогодні для нас усіх така важлива. Київ вдруге прийматиме “Євробачення”, і ми зробимо все, щоб здійснити необхідну підготовку і провести конкурс на найвищому рівні. Ми вже починаємо готуватися”, – підкреслив Кличко в коментарі журналістам.

Мер Києва додав, що міська влада повинна сфокусуватися на забезпеченні гідного рівня інфраструктури, розміщенні учасників та гостей конкурсу, безпеці в столиці.
Одним з можливих майданчиків для проведення пісенного конкурсу мер столиці назвав НСК “Олімпійський”.

У свою чергу мер Одеси Геннадій Труханов заявив: “Упевнений, у наступному році Україна прийме “Євробачення” на високому рівні”.
“Майданчиком, гідним проведення такого престижного конкурсу, цілком може стати наша Одеса – багатонаціональне, красиве, європейське місто з багатою історією і культурними традиціями! Сподіваюся, так воно і буде”, – зазначив Труханов.

Міський голова Дніпропетровська Борис Філатов повідомив, що звернеться до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана із пропозицією провести “Євробачення” саме і Дніпропетровську.

“На завтра готується звернення”, – йдеться у повідомленні партії “Укроп”.

На думку Філатова, у Дніпропетровську добре розвинена інфраструктура, що сприятиме успішному проведенню конкурсу.

Крім того, в ефірі телеканалу “112 Україна” міський голова Львова Андрій Садовий сказав, що рішення, в якому саме місті буде проходити пісенний конкурс, має прийматися на державному рівні з огляду на те, що Україна хоче показати світові.

“Якщо буде необхідність, Львів проведе “Євробачення” на високому рівні. Ми завжди готові проводити заходи на найвищому рівні. Ми це показали, коли приймали чемпіонат Європи з футболу та чемпіонат світу з шахів”, – зазначив Садовий.

Він наголосив, що Львів має якісну інфраструктуру, достатню кількість готелів та закладів харчування.

Відповідаючи на питання, де саме у місті міг би пройти пісенний конкурс, мер зазначив, що у місті є стадіон “Арена Львів”. Крім того, мер нагадав, що у Львові планували збудувати комплекс до Євробаскету-2015, але зупинили це будівництво.
“Ми вже сьогодні з фахівцями обговорювали, що ми можемо цей комплекс добудувати і він зможе прийняти “Євробачення”, – сказав Андрій Садовий.

Нагадаємо, є також пропозиція після перемоги кримської татарки провести “Євробачення-2017” у звільненому Криму.

Читайте також:
Як політики й колеги вітали Джамалу з перемогою

Перемога Джамали має означати швидке створення Суспільного мовлення, – експерт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.