Мер Одеси принаймні з 2002 року є громадянином Росії

 

Міський голова Одеси Геннадій Труханов, який є співвласником кількох офшорних компаній, має паспорт громадянина Росії.
Про це йдеться в розслідуванні програми “Слідство.інфо”, яке базується на документах компанії Mossack Fonseca (Панама), переданих німецькому виданню Süddeutsche Zeitung.

Ім’я Геннадія Труханова неодноразово спливає в документах та листуванні панамського реєстратора офшорів Mossack Fonseca. Мер Одеси виявився співвласником віргінської компанії Macon Assets Limited, яка фактично є одним із власників житлового комплексу “Арк-Палас” в Одесі. Труханов також має низку інших офшорів, через які контролює понад 20 підприємств, що надають страхові й юридичні послуги та працюють у сфері будівництва.
При цьому часткою в компанії Corderoy Trading Limited, крім мера Одеси, володіє також депутат міської ради Юрій Шумахер, який обирався за списками партії Труханова “Довіряй ділам”.

Водночас у декларації про доходи Труханова в розділі “володіння бізнесом” уже багато років нічого не зазначено.

В усіх реєстраційних документах Геннадія Труханова вказано як громадянина Російської Федерації.

труханов російський паспорт 1

труханов російський паспорт 2

Судячи з довідки, яку оприлюднили розслідувачі, один російський паспорт уродженець Одеси Труханов отримав у березні 2002 року в місті Буйнакськ республіки Дагестан (РФ), а паспорт, що діє зараз, – у березні 2011 року в місті Сергієв Посад Московської області.
На той час він був депутатом Одеської міської ради та головою фракції Партії регіонів у міськраді. Наступного року Труханов став народним депутатом України VII скликання від Партії регіонів.

Нагадаємо, в Україні заборонене подвійне громадянство, але не передбачена відповідальність за порушення цієї норми.

Читайте також:
У Порошенка в рамках світової слідчої кампанії знайшли три “офшорки” замість трасту

Одесити протестують проти нового-старого прокурора. Саакашвілі їде в Київ до президента

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.