В АТО – 11 обстрілів, один поранений. Знищили двох бойовиків

 

За минулу добу, 5 травня, в зоні проведення антитерористичної операції один український військовий отримав поранення. Про це повідомив на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

“За минулу добу в зоні проведення АТО в ході бойових дій жоден український військовий не загинув, проте один боєць отримав поранення”, – сказав Лисенко.

У ранковому повідомленні прес-служби штабу АТО зазначалося, що впродовж минулої доби проросійські бандформування 11 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ.

Так, із настанням темної пори доби на Маріупольському напрямку бойовики неодноразово відкривали вогонь по наших опорних пунктах в районі Новотроїцького із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, а також стрілецької зброї та гранатометів.

На Донецькому напрямку по позиціях ЗСУ біля Мар’їнки вів вогонь снайпер противника. А сили АТО в районі Авдіївки були обстріляні із гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Незаконні збройні формування порушили “режим повної тиші” й на Луганщині. “Там злочинці проросійських банд обстрілювали наші укріплення неподалік н.п. Новоолександрівка з гранатометів та великокаліберних кулеметів”, – зазначили у штабі.

ОНОВЛЕНО. Як повідомило Головне управління розвідки МОУ, 5 травня зафіксовано чергові втрати військовослужбовців 1-го армійського корпусу ЗС РФ (так звана “армія ДНР”):
загинули двоє та поранено двоє військовослужбовців 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка), які здійснювали обстріли сил АТО з передмістя Горлівки;
поранено троє військовослужбовців 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка), які намагались атакувати передові позиції сил АТО у районі промзони н.п. Авдіївка.

Як відомо, 29 квітня Тристороння контактна група в Мінську (за участю “представників окремих районів Донецької та Луганської областей”) погодила дотримання повного режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Домовилися про те, що “режим тиші” набуде чинності в суботу, 30 квітня, в 00 год. 00 хв.

Протягом 29 квітня штаб АТО зафіксував 40 обстрілів з боку бойовиків, загинули 2 та зазнали поранень 4 українських військових.
30 квітня, в перший день офіційного перемир’я, окупаційні війська не дотрималися умов режиму тиші: штабом АТО було зафіксовано 27 обстрілів з боку бойовиків; в зоні АТО загинув 1 військовий ЗСУ, 7 – отримали поранення.
1 травня було зафіксовано 6 збройних провокацій, жоден боєць ЗСУ не постраждав, 2 травня – 5 обстрілів і один поранений, 3 травня – 6 обстрілів і також один поранений, 4 травня – 13 обстрілів і двоє постраждалих від протипіхотних мін.

Таким чином, від початку “пасхального миру” в Збройних сил України на Донбасі – один загиблий і 12 поранених.

Читайте також:
До Донецька прибуло підкріплення з бригади засуджених у Києві ГРУшників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна