“Мир” в АТО: ще один поранений, ЗСУ дали відсіч на Світлодарській дузі

 

За минулу добу, 3 травня, в зоні АТО поранений один український військовослужбовець, убитих серед військових Збройних сил України немає.
Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Він уточнив, що наш армієць отримав поранення в результаті обстрілу біля Мар’їнки.

Речник АП заявив, що за минулу добу в зоні антитерористичної операції “ситуація алишається відносно стабільно, проте поодинокі збройні провокації тривають”.

Полковник Лисенко повторив дані штабу АТО, згідно з якими 3 травня бойовики 6 разів порушували режим припинення вогню.

За словами речника, на Луганському напрямку протягом вчорашнього дня не зафіксовано жодного обстрілу. На Маріупольському напрямку в районі Мар’їнки і Гнутового бойовики обстріляли українські позиції зі стрілецької зброї і гранатометів.
На Донецькому напрямку бойовики 4 рази обстріляли українські позиції. Зокрема неспокійною залишається ситуація поблизу Авдіївки, де бойовики застосовували озброєння БМП, стрілецьку зброю і гранатомети. Також гранатомети і стрілецьку зброю вони застосовували у районі Зайцевого.

“Біля Луганського, що на Світлодарській дузі, ворог стріляв з великокаліберних кулеметів, за що отримав відсіч з боку українських військових”, – зазначив полковник Лисенко.

Нагадаємо, позаминулої доби, 2 травня, було зафіксовано 5 обстрілів і також один поранений; за підсумками 1 травня – шість збройних провокацій, жоден боєць ЗСУ не постраждав.

Як відомо, 29 квітня Тристороння контактна група в Мінську (за участю “представників окремих районів Донецької та Луганської областей”) погодила дотримання повного режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Домовилися про те, що “режим тиші” набуде чинності в суботу, 30 квітня, в 00 год. 00 хв.

Президент Петро Порошенко заявив, що “Великдень стане тестом для Росії на її приналежність до християнської цивілізації. Щоб пройти цей тест, Росія та її маріонетки мають беззастережно припинити вогонь хоча б на Пасху”.

Протягом 29 квітня штаб АТО зафіксував 40 обстрілів з боку бойовиків, загинули 2 та зазнали поранень 4 українських військових.
30 квітня, в перший день офіційного перемир’я, окупаційні війська не дотрималися умов режиму тиші: штабом АТО було зафіксовано 27 обстрілів з боку бойовиків; в зоні АТО загинув 1 військовий ЗСУ, 7 – отримали поранення.

Таким чином, від початку “пасхального миру” в Збройних сил України на Донбасі один загиблий і дев’ять поранених.

Читайте також:
Розвідка дізналася, до чого призводять “пасхальні” пиятики в підрозділах бойовиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна