Штаб АТО: “Режим тиші” тривав недовго

 

Учора, 3 травня, з настанням сутінок проросійські озброєні банди знову активізувались. Про це йдеться в ранковому повідомленні прес-центру штабу антитерористичної операції за 4 травня.
“Режим «тиші» тривав не довго… Всього впродовж минулої доби проросійські НЗФ 6 разів порушували домовленості про повне припинення вогню”, – зазначили у штабі.

У районі Зайцевого, Луганського та Авдіївки, що на Донецькому напрямку, бойовики обстрілювали опорні пункти Збройних сил України зі стрілецької зброї та гранатометів різних систем. Українські позиції неподалік Авдіївки, крім того, були обстріляні з озброєння БМП.

На Маріупольському напрямку противник вів вогонь із гранатометів та стрілецької зброї неподалік Гнутового. Там же зафіксовано “роботу” ворожого снайпера.

Двічі у повітряному просторі Донбасу вели аеророзвідку БПЛА противника.

“Неспокійно і з початку цієї доби (4 травня). Зі стрілецької зброї та гранатометів бойовики обстріляли наші позиції поблизу Новотроїцького та Луганського”, – констатували у штабі.

При цьому у повідомленні станом на 18.00 годину 3 травня зазначалося, що “противник в цілому дотримується режиму «тиші», впродовж дня бойовики лише один раз відкривали вогонь по наших позиціях. А саме – в районі н.п. Мар’їнка… вів прицільний вогонь ворожий снайпер”.

Нагадаємо, за попередню добу, 2 травня, було зафіксовано 5 обстрілів і один поранений; за підсумками 1 травня – шість збройних провокацій, жоден боєць ЗСУ не постраждав.

Як відомо, 29 квітня Тристороння контактна група в Мінську (за участю “представників окремих районів Донецької та Луганської областей”) погодила дотримання повного режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Домовилися про те, що “режим тиші” набуде чинності в суботу, 30 квітня, в 00 год. 00 хв.

Президент Петро Порошенко заявив, що “Великдень стане тестом для Росії на її приналежність до християнської цивілізації. Щоб пройти цей тест, Росія та її маріонетки мають беззастережно припинити вогонь хоча б на Пасху”.

Протягом 29 квітня штаб АТО зафіксував 40 обстрілів з боку бойовиків, загинули 2 та зазнали поранень 4 українських військових.
30 квітня, в перший день офіційного перемир’я, окупаційні війська не дотрималися умов режиму тиші: штабом АТО було зафіксовано 27 обстрілів з боку бойовиків; в зоні АТО загинув 1 військовий ЗСУ, 7 – отримали поранення.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна