На “Євробаченні” заборонили папор кримських татар. Реакція Чубарова

 

Організатори пісенного конкурсу “Євробачення”, який пройде 10-14 травня , опублікували правила щодо демонстрації глядачами прапорів під час шоу.
Ці правила зокрема забороняють прапори спірних територій, а також локальні, регіональні і провінційні прапори. Серед прикладів вказано прапор кримських татар – блакитний із жовтим знаком тамга.

При цьому представницею України на “Євробаченні” в Стокгольмі є кримська татарка Джамала з піснею про депортацію кримськотатарського народу 18 травня 1944 року.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що організатори “Євробачення” мали право на таке рішення.

“Звичайно, мені таке рішення не до вподоби, але залишаю за ними це право – організатори прагнуть максимально уникнути перешкод, що можуть виникнути внаслідок політизації Кремлем цього конкурсу”, – заявив голова Меджлісу, який нещодавно було заборонено окупаційним судом Криму як “екстремістську” організацію.

Також народний депутат Чубаров закликав зосередитись на підтримці виступу Джамали голосами жителів у країнах – учасницях конкурсу.

 

Читайте також:
Джамала, Приходько, Матвієнко: хто поїде на “Євробачення-2016” від України?

У Львові заборонили концерти артистів, які гастролюють в Криму і Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна