Парламент Нідерландів виступив проти результатів референдуму щодо асоціації з Україною

 

Депутати парламенту Нідерландів сьогодні, 19 квітня, проголосували проти скасування попереднього рішення уряду щодо ратифікації угоди про асоціацію між ЄС та Україною. таким чином, уряд отримав більше часу, щоб знайти рішення щодо результатів референдуму, на якому більшість голландців відхилили угоду про асоціацію з Україною.

Як повідомляє NOS.nl, пропозицію щодо імплементації результатів референдуму в парламенті виступила Соціалістична партія Нідерландів – супротивник асоціації з Україною.

Соціалісти ініціювали голосування не за партійним принципом як зазвичай, а поіменно – тобто називалося прізвище кожного депутата, а той повинен був сказати “за” або “проти” .

Дві коаліційні партії і два незалежних депутати проголосували проти скасування, підтримавши уряд 75 голосами проти 71.
Один депутат від правлячої Лейбористської партії перейшов на бік опозиції, передає “Європейська правда”.

Депутат від Соцпартії Гаррі ван Боммель, який є одним з головних противників асоціації зазначив, що “розчарований результатом голосування”. “Думка народу відійшла на другий план”, – написав він у Twitter.

Нагадаємо, на консультативному референдумі у Нідерландах 6 квітня проти Угоди про асоціацію України з Євросоюзом проголосували 61% голландців, які прийшли на дільниці.
Також повідомлялося, що свою позицію щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС уряд Нідерландів визначить не раніше кінця червня.
Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що уряд Нідерландів, а не Єврокомісія має розробляти альтернативний план після референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.
Лідери Франції і Німеччинни висловили переконання, що Угода про асоціацію буде реалізована навіть без участі Нідерландів.

Читайте також:
Нідерландський референдум: виклики для України та ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна