Європа реалізує асоціацію з Києвом, попри голландський референдум, – Олланд

 

Франція та Німеччина продовжуватимуть підтримувати асоціацію між Україною та Євросоюзом, незважаючи на результати референдуму в Нідерландах.
Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд після зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє Reuters.

“Що стосується Європи, вона буде реалізовувати все можливе в рамках асоціації. Щодо Франції та Німеччини, то ми будемо продовжувати підтримувати Україну і застосовувати Угоду про асоціацію в наших країнах”, – сказав Олланд.

Як повідомлялося, за попередніми результатами, 61,1% тих, хто взяли участь у референдумі у Нідерландах 6 квітня, проголосували проти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна не може продовжити ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС за умови, коли значна більшість нідерландців проголосувала проти документа.

Читайте також:
Порошенко назвав референдум у Голландії “атакою на єдність Європи”

Грибаускайте: Ніхто не може стояти на шляху України до Європи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.