Гройсман нібито вже не відмовляється від Кабміну

 

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман таки погодився очолити Кабмінет Міністрів. Про це повідомила агенція “РБК-Україна” з посиланням на джерела в адміністрації президента.

Співрозмовник зазначив, що під час переговорів президент Петро Порошенко пригрозив, що, в разі незгоди Гройсмана кандидатом у прем’єри стане Юрій Луценко.

“Гройсман не виходив з переговорного процесу щодо нового Кабміну – кадрові питання все ще обговорюються”, – повідомив в ефірі каналу “112 Україна” депутат від БПП Максим Курячий.

Про те, що Гройсман змінив своє ставлення до роботи в Кабміні на умовах Порошенка, повідомив, посилаючись на свої джерела, також журналіст Віктор Шлінчак в ефірі каналу “112”.
Водночас не відомо, чи дійшли сторони згоди стосовно кандидатури першого віце-прем’єра та інших кадрових позицій.

За даними Шлінчака, після 23:00 на Банковій зібралася “стратегічна сімка” (Порошенко, Гройсман, Луценко, Аваков, Ложкін, Турчинов, чекали Яценюка).

Як відомо, 11 квітня стався конфлікт між стороною Банкової та Гройсманом, якого висуває на посаду президента коаліція фракцій БПП й “Народного фронту”. Гройсман наполягав на включенні в Кабмін своїх соратників з часів роботи у Вінниці. Водночас він категорично відмовився бачити в уряді на посаді свого першого заступника Віталія Ковальчука – ставленика президента й нинішнього першого заступника глави АП.
На кандидатурі Ковальчука в уряд Порошенко почав наполягати після того, як від пропозиції стати першим “віце” відмовився глава АП Борис Ложкін.

Читайте також:
Гройсман не захотів очолювати уряд зі “смотрящими” Банкової

Геращенко: Гройсман шантажує БПП і ставить особисті інтереси вище від державних

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна