Гройсман не захотів очолювати уряд зі “смотрящими” Банкової

 

Володимир Гройсман відмовився очолювати Кабінет Міністрів. Про це повідомила “Українська правда” з посиланням на депутата від БПП Мустафу Найєма.

За словами нардепа, нинішній спікер парламенту не захотів переходити на роботу в Кабмін через те, що в процесі переговорів не були виконані його умови.

Найєм зазначив, що Гройсман просив узгодити кандидатуру Андрія Реви (його соратника з Вінницької міськради) на посаду очільника Мінохоронздоров’я або Мінсоцполітики; а ще одного “зама” по Вінниці, керівника секретаріату голови ВР Олександра Саєнка – на пост міністра Кабміну.

“На ці умови не пішли. Наразі Гройсман відмовився від посади прем’єра. “Народний фронт” пішов думати”, – додав депутат.

Окрім того, за словами політика, Гройсман просив призначити Максима Нефьодова (досі – заступник міністра економічного розвитку й торгівлі) на посаду глави Мінсоцполітики, як альтернативу Реві), а вінничанина Володимира Кістіона (його першого заступника мерських часів) зробити віце-прем’єром.

Також Гройсман виступив проти кандидатур на посаду першого віце-прем’єра Віталія Ковальчука (нинішнього першого заступника глави АП Порошенка) та Ігоря Райніна (колишнього заступника глави АП, тепер – голови Харківської ОДА).

Колега Найєма по групі “Єврооптимісти”, депутат від БПП Сергій Лещенко вважає, що причина демаршу Гройсмана полягає в його бажанні “отримати лояльних собі людей на посадах у Кабміні, щоб не перетворюватися на статиста, обсадженого “смотрящими” з Банкової”.

“Гройсман, який на виборах до Вінницької міськради півроку тому відмовився вести БПП, тепер показує зуби бажанням президента командувати урядом через його голову”, – написав Лещенко у “Фейсбуці”.

Відомо, що наразі перемовини щодо складу Кабміну відклали до ранку.

Нагадаємо, учора, 10 квітня, подав у відставку з посади прем’єр-міністра Арсеній Яценюк. Блок Порошенка і “Народний фронт” домовилися сформувати “коаліцію на двох” уже 12 квітня, вдавшись до залучення до свого складу позафракційних депутатів.
Володимир Гройсман заявив, що його уряд буде ефективним і відновить економічне зростання, “за ним не заіржавіє”.
Повідомлялося, що в процесу поділу портфелів “Народному фронту” відходить посада голови ВР та шість міністерських посад (МВС, Мін’юст, Мінінфраструктури, Міносвіти, Мінкульт, Мінмолодьспорт). Тим часом БПП продовжував визначатися щодо кандидатур за своєю квотою.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна