У БПП вже достатньо заяв для коаліції. Гройсман каже, що за ним не заіржавіє

 

У фракції Блоку Порошенка буде достатньо депутатів, щоб разом із “Народним фронтом” створити нову коаліцію. Такий висновок випливає зі слів голови фракції БПП Юрія Луценка.
При цьому у розмові з журналістами після погоджувальної ради ВР Луценко зазначив, що йдеться не про “переманювання тушок”, а про “вхід до фракцій коаліції позафракційних членів коаліції без зміни їх політичної позиції”.

“Не все залежить від фракції БПП, у нас є ряд заяв, сьогодні (11 квітня) на засіданні фракції будуть розглянуті, а завтра оголошено. Наскільки мені відомо, ряд заяв є і в “Народному фронті”. Зараз я чув про те, що вони не збираються приймати таких рішень, тому я кажу, що це буде найближчим часом.
Ми свою справу зробили. Всі, хто хотів із позафракційних вступити у фракцію БПП, залишаючись членами коаліції, це зробили. О 17-й годині я зможу точно сказати, скільки заяв. З моєї точки зору, їх достатньо для того, щоб подолати політичну кризу”, – заявив Юрій Луценко.

Нагадаємо, фракція БПП вдалася до залучення до свого складу позафракційних депутатів, яких раніше виключили з колишніх фракцій коаліції, після того як стало неможливим створення нової коаліції за участю ВО “Батьківщина”. Станом на вчора до більшості (226 депутатів) фракціям БПП і “НФ” бракувало 4 члени.
Учора, 10 квітня, за домовленістю з президентською фракцією подав у відставку прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Замість нього БПП пропонує на посаду глави уряду нинішнього спікера парламенту Володимира Гройсмана.

Кандидат на посаду прем’єра Володимир Гройсман уже заявив, що його уряд буде ефективним і відновить економічне зростання. Про це він сказав сьогодні на засіданні погоджувальної ради ВР.

“У разі, коли буде створений, як ви сказали, уряд Гройсмана, цей уряд буде публічним, ефективним, відкритим, реформістським, буде здатен стабілізувати ситуацію в країні, відновити економічне зростання, побудувати ефективну роботу з міжнародними фінансовими інституціями, потурбується і про аграріїв, і про шахтарів, і про пересічного українця. Це завдання має виконати уряд”, – наголосив Володимир Гройсман.

“За уряд, який матиме підтримку парламенту, незалежно від коаліції, опозиції, а буде налаштований на те, щоб забезпечувати єворінтеграцію нашої країни і матиме підтримку парламенту і якщо буде підтримка коаліції щодо моєї кандидатури з пропозиціями, які я вніс, і ми сьогодні обговорюємо по кандидатах на ті, чи інші позиції по міністерствах, цей уряд буде ефективним”, – додав голова ВР.

“А за мною не заіржавіє. Я вмію працювати 24 години на добу, я не раз це доводив”, – додав Гройсман.

На брифінгу після погоджувальної ради він не відповів на запитання, яку частину портфелів у новому Кабміні отримає “Народний фронт”. За словами Гройсмана, “технічна робота з узгодження по кандидатурах ще триває”.
Так само нинішній голова ВР зауважив, що ще остаточно не узгоджено ані призначення глави АП Бориса Ложкіна прем’єр-міністром, ані його відмову від цієї посади.

Тим часом із коментарів народних депутатів на погоджувальній раді стало зрозуміло, що фракції “Самопомочі”, “Батьківщини” та Радикальної партії попередньо не планують підтримувати Володимира Гройсмана на посаду прем’єр-міністра.
Це означає, що БПП і “НФ” мають заручитися підтримкою частини депутатів із груп “Воля народу”, “Відродження”, фракції “Опозиційний блок” та/або позафракційних.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна