Геращенко: Гройсман шантажує БПП і ставить особисті інтереси вище від державних

 

Народна депутатка від Блоку Порошенка, уповноважена президента з урегулювання до Донбасі Ірина Геращенко розкритикувала позицію Володимира Гройсмана, який відмовився очолювати Кабінет Міністрів, якщо в уряд не будуть призначені запропоновані ним креатури, зокрема на посаду першого віце-прем’єра. Геращенко висловила думку, що Гройсман шантажує президентську фракцію і ставить особисті інтереси вище від державних.

“Наче всі забули, що в нас головний ворог – зовнішній! І сьогодні він тихо радіє – невизначеності, чварам і нестабільності, містечковості й безвідповідальності. І активно просуває свою тезу про неспроможність України як держави”, – написала Геращенко у соцмережі проти безрезультатного засідання фракції БПП.

За словами Ірини Геращенко, “за це несе відповідальність кожен із тих, хто бачить ворога поряд і забув про зовнішнього ворога. І на цей кремлівський сценарій грають усі, хто свої інтереси ставить вище державних, хто шантажує колег, ще не отримавши посаду, чи ті , хто тихо радіє, що в інших не клеїться…”

На запитання Новинарні, чи вважає вона, що “державним інтересом” є нинішній перший заступник глави адміністрації президента Віталій Ковальчук, якого Гройсман не хоче бачити першим віце-прем’єром у своєму уряді, Ірина Геращенко відповіла: “Фракція має делегувати [в Кабмін] тих, за кого візьме відповідальність. Людей, яких ми вперше побачили й заочно повірили, що вони геніальні технократи-реформатори, вже не буде”.

“Ми більше не можемо брати відповідальність за незнайомців. Часу на експерименти немає”, – зазначила Геращенко.

Як відомо, за день до оголошеного створення коаліції БПП і “Народного фронту” та призначення нинішнього голови ВР Володимира Гройсмана новим прем’єр-міністром спалахнув скандал: Гройсман відмовився очолювати уряд на не прийнятних для нього умовах.

Депутати від БПП Найєм і Лещенко повідомили, що Гройсман виступив проти кандидатур на посаду першого віце-прем’єра Віталія Ковальчука (нинішнього першого заступника глави АП) та Ігоря Райніна (колишнього заступника глави АП, тепер – голови Харківської ОДА).
Крім того, Володимир Гройсман просив узгодити кандидатуру Андрія Реви (його соратника з Вінницької міськради) на посаду очільника Мінохоронздоров’я або Мінсоцполітики; а ще одного “зама” по Вінниці, керівника секретаріату голови ВР Олександра Саєнка – на пост міністра Кабміну. Вінничанина Володимира Кістіона (його першого заступника мерських часів) Гройсман просить призначити віце-прем’єром.

Досі Володимир Гройсман вважався одним із найближчих соратників президента Петра Порошенка, але тепер виступив проти кандидатур адміністрації президента на чільних посадах у Кабміні.
“Гройсман, який на виборах до Вінницької міськради півроку тому відмовився вести БПП, тепер показує зуби бажанням президента командувати урядом через його голову”, – заявив нердеп Сергій Лещенко.

Читайте також:
Гройсман презентував свою програму. Ляшку не сподобалося

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна