Росія не дає дозвіл на відвідання ув’язненої Савченко українськими лікарями

 

Москва не дала дозвіл на те, щоб ув’язнену Надію Савченко в СІЗО-3 міста Новочеркаськ Ростовської області РФ відвідала група українських лікарів.
Про це генконсул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко повідомив кореспонденту “Цензор.нет”.

“Відповідний запит до російського МЗС був направлений ще 5 березня. Однак досі відповіді не отримано”, – заявив Москаленко.

Завтра, 7 березня, українські консули збираються відвідати СІЗО, де Надія Савченко з 3 березня тримає сухе голодування.
“У нас є твердий намір і необхідність будь-якої ціною потрапити до неї”, – наголосив Москаленко.

Читайте також:
У Києві на мітингу за Савченко “Путіна” повісили, а в Харкові – відрубали голову. ФОТО

Стан Савченко, яка три дні тримає сухе голодування, задовільний, – омбудсмен РФ

Нагадаємо, бійця ЗСУ Надію Савченко в червні 2014 року викрали бойовики “ЛНР” і передали російським спецслужбам, після цього Надію незаконно вивезли до РФ і обвинуватили в убивстві російських журналістів як артилерійську навідницю.
Російське слідство звинувачує Савченко за статтями “вбивство” і “замах на вбивство”. Прокурори вимагають засудити її до 23 років позбавлення волі. Савченко всі звинувачення заперечує.
Раніше Надія Савченко впізнала в одному зі своїх викрадачів Павла Карпова – помічника Владислава Суркова, радника президента РФ Путіна, який курирує сепаратистів на Донбасі.
Після того, як 3 березня суд у Донецьку Ростовської області не надав Надії останнього слова, вона оголосила сухе голодування.

Громадські активісти почали масові виступи за звільнення військової, побоюючись, що вона не доживе до вироку, попередньо призначеного на 9 березня.
6 березня відбулися мітинги на підтримку Савченко в Києві, Харкові, Одесі та ін. Посольство РФ у столиці закидали фаєрами і яйцями.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна