Стан Савченко, яка три дні тримає сухе голодування, задовільний, – омбудсмен РФ

 

Стан здоров’я української військової Надії Савченко, яка третій день тримає сухе голодування в російському СІЗО, зараз задовільний.
Про це повідомив у соцмережі один з адвокатів Савченко Микола Полозов. Він послався на інформацію, надану російським омбудсменом Еллою Памфіловою сестрі Надії Вірі Савченко телефоном.

За ув’язненою Савченко “ведеться постійний візуальний контроль, проводяться вимірювання артеріального тиску.
На поточний момент застосування примусового годування і введення рідини не потрібні”, – переказав адвокат інформацію Памфілової.

Також Полозов повідомив, що вже сформовано групу українських лікарів для обстеження Надії Савченко, однак ще не узгоджено дату їх допуску в СІЗО в Ростовської області РФ, де перебуває підсудна.

Российский омбудсмен Э.А. Памфилова позвонила сейчас Вере Савченко и сообщила информацию о состоянии здоровья её сестры …

Опубліковано Nikolay Polozov 6 березень 2016 р.

 

Нагадаємо, бійця ЗСУ Надію Савченко в червні 2014 року викрали бойовики “ЛНР” і передали російським спецслужбам, після цього Надію незаконно вивезли до РФ і обвинуватили в убивстві російських журналістів як артилерійську навідницю.
Російське слідство звинувачує Савченко за статтями “вбивство” і “замах на вбивство”. Прокурори вимагають засудити її до 23 років позбавлення волі. Савченко всі звинувачення заперечує.
Раніше Надія Савченко впізнала в одному зі своїх викрадачів Павла Карпова – помічника Владислава Суркова, радника президента РФ Путіна, який курирує сепаратистів на Донбасі.
Після того, як 3 березня суд у Донецьку Ростовської області не надав Надії останнього слова, вона оголосила сухе голодування.
Громадські активісти почали масові виступи за звільнення військової, побоюючись, що вона не доживе до вироку, попередньо призначеного на 9 березня.

Читайте також:
У Києві на мітингу за Савченко “Путіна” повісили, а в Харкові – відрубали голову. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна