Атаки на посольство РФ “за Савченко”: вдень – яйцями, вночі – фаєрами й дубцями. ВІДЕО

 

Учасники мітингу на підтримку Надії Савченко в Києві, що відбувся на майдані Незалежності, прибули до посольства Російської Федерації на Повітрофлотському проспекті й закидали будівлю яйцями.
Марш та акцію висвітлював наживо канал “112 Україна”.

Як було видно видно з телекартинки, кілька сотень маніфестантів із портретами української військової, під час руху розгорнулися пішими шеренгами та перекрили бульвар Шевченка й проспект Перемоги.

Біля російської амбасади учасники ходи приєдналися до групи інших активістів, які перебували там раніше й вимагали звільнення Савченко.
Учасники мітингу скандували “Наді – волю!”

Кілька людей закидали будівлю посольства РФ яйцями. У цей час вікна диппредставництва закривають жалюзі.

Як можна було побачити з прямої трансляції каналу “112”, одним із тих, хто жбурляв яйця, був народний депутат України від Радикальної партії Ігор Мосійчук.
Перед цим він закликав уряд України розірвати дипломатичні й економічні відносини з Російської Федерації, щоб через такий тиск домогтися звільнення Надії Савченко, незаконно ув’язненої в РФ.

Біля посольства була посилена охорона й патрульна поліція, однак нікого не затримано.

Дещо раніше стало відомо, що в ніч на 6 березня стався напад невідомих на посольство РФ. Про це на своїй сторінці повідомила близька до ВО “Свобода” націоналістична спільнота C14, зазначивши, що відеофайл прийшов на поштову адресу.
Таким чином нападники висловили своє ставлення до суду в РФ над Надією Савченко.

“Судячи з відео, події відбуваються на задньому дворі посольства з боку вулиці Сурикова. Там запарковані посольські автомобілі. Активісти на відео закидали піротехнікою та фаєрами посольство, а також пошкодили автомобілі, якими користуються посіпаки РФ. Судячи з відео, не обійшлося без невеличкої стрілянини. Охорона перенервувала”, — пишуть активісти.

Також нападники бейсбольними битками пошкодили три автомобілі з дипломатичними номерами російського посольства серії D001, розбивши в авто кілька вікон та дзеркал.

За повідомленням російської агенції ТАСС, посольство Росії в Україні у зв’язку з нападом направило ноту протесту в українське Міністерство закордонних справ. 

Повідомляється, що за даним фактом Національною поліцією в м. Києві порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (“хуліганство”).

Нагадаємо, бійця ЗСУ Надію Савченко в червні 2014 року викрали бойовики “ЛНР” і передали російським спецслужбам, після цього Надію незаконно вивезли до РФ і обвинуватили в убивстві російських журналістів як артилерійську навідницю.
Російське слідство звинувачує Савченко за статтями “вбивство” і “замах на вбивство”. Прокурори вимагають засудити її до 23 років позбавлення волі. Савченко всі звинувачення заперечує.
Раніше Надія Савченко впізнала в одному зі своїх викрадачів Павла Карпова – помічника Владислава Суркова, радника президента РФ Путіна, який курирує сепаратистів на Донбасі.
Після того, як 3 березня суд у Донецьку Ростовської області не надав Надії останнього слова, вона оголосила сухе голодування.

Громадські активісти почали масові виступи за звільнення військової, побоюючись, що вона не доживе до вироку, попередньо призначеного на 9 березня.
6 березня відбуваються мітинг на підтримку Савченко в Києві, Харкові, Одесі та ін.

Минулого разу масові акції з биттям вікон у посольстві РФ у Києві відбулися 14-15 червня 2014 року й були спровоковані переходом російських танків через український кордон та знищенням російсько-терористичними військами літака Іл-76 ЗСУ, коли загинули 49 наших військових.

Читайте також:
У Києві на мітингу за Савченко “Путіна” повісили, а в Харкові – відрубали голову. ФОТО

Стан Савченко, яка три дні тримає сухе голодування, задовільний, – омбудсмен РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна