Суд відправив організатора погромів 20 лютого під частковий домашній арешт

 

Миколі Коханівському, обвинуваченому в організації та участі в погромах двох російських банків та офісу компанії “СКМ” 20 лютого в Києві, суд обрав запобіжний захід у вигляді часткового домашнього арешту. Про це повідомляє ТСН.

Шевченківський районний суд лише частково задовольнив клопотання прокуратури, яка вимагала цілодобового арешту. Натомість суддя виніс постанову про частковий домашній арешт – з 20-ї до 6-ї ранку на два місяці.

Нагадаємо, керівник “Добровольчого руху ОУН” Микола Коханівський взяв на себе відповідальність за організацію погромів двох російських банків та офісу компанії Ріната Ахметова. За словами активіста, таким чином він висловив протест проти російського бізнесу та бізнесу сепаратистів в Україні. Це сталося 20 лютого – в день другої річниці розстрілу Майдану.
Якщо в “Сбербанку Росії” та офісі “СКМ” лише побили вікна, то в “Альфа банку” на Хрещатику націоналісти влаштували прогноз у внутрішніх приміщеннях, побивши оргтехніку, столи тощо.
“Якщо влада почне репресії проти нас за ці погроми, вона лише підтвердить, що є режимом “внутрішньої окупації”. Нам нема чого втрачати”, – заявляв того дня Коханівський.

Після сьогоднішнього рішення суду про частковий домашній арешт Микола Коханівський заявив, що винним себе не вважає і подаватиме апеляцію.

“Я захищав свою країну, а не вчиняв якісь хуліганські дії… Я не вважаю себе винним. Я вважаю винною в тому, що відбувається, державу Україна, але держава Україна вважає навпаки”, – сказав колишній командир “батальйону ОУН”.

Раніше Шевченківський районний суд Києва обрав іншому учаснику погромів у Києві, колишньому бійцеві “батальйону ОУН” Василю Парфенкову, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета.

 

Загалом поліція встановила десятьох учасників погромів 20 лютого.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна