У Туреччині – знову теракт. Влада звинувачує курдів

 

Світові інформагенції повідомляють про новий теракт у Туреччині. За даними Reuters, унаслідок вибуху, що стався сьогодні на південному сході країни, загинуло щонайменше 6 (за іншими даними – 7) військовослужбовців, один отримав тяжкі поранення.

Джерела агентства в органах безпеки стверджують, що вибух стався під час руху колони військового транспорту по шосе, яке зв’язує місто Діярбакир із районом Лідже.

Ймовірно, вибуховий пристрій був закладений на шляху колони й приведений у дію дистанційно, але точних даних про інцидент поки що немає.

Як писала Новинарня, напередодні, 17 лютого, в столиці Туреччини Анкарі в результаті терористичної атаки на колону військових автомобілів загинуло 28 людей.

Влада Туреччини звинуватила в теракті партію сирійських курдів “Демократичний союз”.

“Згідно з даними, які потрапили до нас через витік інформації в Робітничій партії Курдистану та партії “Демократичний союз”, виконавцем теракту [в Анкарі] була одна особа. Ця особа – Саліх Нечар, 1992 року народження”, – сказав прем’єр-міністр Туреччини Ахмед Давутоглу.

У “Демократичному союзі” ці звинувачення відкидають. Як запевнив один із лідерів партії Салеха Мусліма, партія “не має жодного стосунку до теракту в Анкарі”.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган після термінової наради Ради безпеки заявив про готовність боротися з тероризмом на території країни і за кордоном, забезпечуючи безпеку “скрізь і завжди, коли це необхідно”.

Він також повідомив, що “заходи турецької влади щодо протидії тероризму приносять серйозні плоди” й уже затримано 14 осіб, імовірно причетних до організації терактів, інформує турецька агенція “Анадолу”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.