Російські військові на Донбасі дезертирують через невиплату зарплати

Російські кадрові військові, які беруть участь у бойових діях на окупованих територіях Донбасу, почали бунтувати через недостатнє фінансування. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Військовослужбовцям РФ, які обурилися невиплатою зарплати в Горлівці, “для заспокоєння” видали по 2 тисячі російських рублів на їжу й сигарети.

Читайте також:
На Донеччині СБУ затримала втікача-мародера з “казачества ДНР”

Ситуація в АТО: майже 70 обстрілів за добу, закрита “Мар’їнка”,
двоє поранених і вбитий росіянин

Через незадовільне грошове та матеріальне забезпечення серед російських найманців збільшується кількість відмов від подальшої служби на контракті та дезертирів. Так, у Новоазовську втік із передової військовослужбовець армії РФ 1992 року народження.

У Стаханові командири підрозділів організували “бізнес” на бойових чергуваннях – за хабар переводять у тил тих, хто не хоче служити на передових позиціях. Відповідно, посилюється незадоволення військовослужбовців, які змушені нести додаткове навантаження на передовій.

Читайте також:
Бойовики “ДНР” оприлюднили відео, на якому військовий з Росії катує донеччанина

СБУ оприлюднила докази співпраці російських офіцерів із СЦКК
з терористами “ДНР-ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна