На Донеччині СБУ затримала втікача-мародера з “казачества ДНР”

 

У Костянтинівці на Донеччині Служба безпеки України затримала колишнього бойовика “ДНР”.

Як розповів чоловік на камеру, його звуть Максим, він мешканець Костянтинівки. У 2014 році переїхав у Донецьк і приєднався до одного з “казачих” сепаратистських угруповань, де йому обіцяли зарплатню в розмірі тисячі гривень. До бандформування, за словами Максима, в основному входили особи з кримінальним минулим та російські найманці.
Отримавши автомат Калашникова та пройшовши військовий вишкіл під керівництвом російських “спеців”, бойовик зі зброєю в руках брав участь у пограбуваннях, зокрема грабував “Ощадбанк” у Донецьку.

“Розчарувавшись в “казачестві” й “ДНР”, я втік назад, в Україну”, – розповідає затриманий.

За його словами, “взагалі, з “казачества” тікає багато людей через невиплату грошей і жорстоке ставлення. “Були випадки, коли за втечу керівники “казачества” прострілювали ногу своїм підлеглим”, – розповів Максим.

Як повідомляє СБУ, повернувшись додому, він переховувався від правоохоронців. Тепер щодо Максима “тривають невідкладні оперативно-слідчі дії”.

“Я не підтримую війну у своєму рідному Донбасі й закликаю всіх скласти зброю”, – каже чоловік.

Читайте також:
Бойовики “ДНР” оприлюднили відео, на якому військовий з Росії катує донеччанина

Волонтер розповів, чиї здобутки приписує собі СБУ, коли повідомляє про затриманих бойовиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна