Ситуація в АТО: майже 70 обстрілів за добу, закрита “Мар’їнка”, двоє поранених і вбитий росіянин

 

Із сьогоднішнього дня тимчасово закрито найбільший пункт пропуску через лінію розмежування в Донецькій області – КПВВ “Мар’їнка”. Про це повідомила прес-служба Ради національної безпеки і оборони України.

Причиною стали постійні обстріли КПВВ”Мар’їнка” з боку бандформувань “ДНР”. Повідомляється, що в п’ятницю, 12 лютого, позиції українських військових біля Мар’їнки були обстріляні 22 рази.

Загалом протягом доби 12 лютого бойовики 67 разів обстріляли опорні пункти сил АТО, використовуючи при цьому стрілецьку зброю, гранатомети й міномети.

Як повідомляється на сторінці прес-центру штабу антитерористичної операції у “Фейсбуці”, крім загострення в районі Мар’їнки, “напруженою зберігається обстановка неподалік Красногорівки. Тут по наших укріпленнях окупанти вели вогонь з мінометів калібру 82 та 120 мм, великокаліберних кулеметів та БМП”.

Також під мінометний вогонь противника потрапили опорні пункти сил АТО в Кримському, Пісках, Новозванівці, Талаківці та Майорську. З гранатометів та великокаліберних кулеметів бойовики обстріляли наші позиції в Троїцькому, Новгородському, Луганському, Опитному та в районі шахти “Бутівка”, заявили у штабі.

За інформацією керівника української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) генерал-лейтенанта Андрія Тарана, загалом протягом тижня, починаючи з 5 лютого і до ранку 13-го, бойовики НЗФ більше 450 разів обстріляли позиції сил АТО, у тому числі 82 рази — з озброєння, яке мало бути відведеним на визначені мінськими домовленостями відстані.

У п’ятницю, 12 лютого, в зоні АТО отримали поранення двоє українських військовослужбовців, ніхто з військових ЗСУ не загинув. Про це на брифінгу поінформував речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Натомість Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що 12 лютого в зоні АТО загинув військовослужбовець ЗС Російської Федерації Валерій Москалець. Ще один кадровий військовий російської армії отримав поранення під час висунення в складі диверсійно-розвідувальної групи в районі населеного пункту Зайцеве.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано, що в складі незаконного збройного формування в Мар’їнці працює підрозділ ЗС РФ “Білий ведмідь”.

Розвідка також встановила, що група бойовиків в Горлівці змінює маркування забороненого озброєння і військової техніки, в першу чергу з Росії.

Підтверджені факти поповнення особовим складом, озброєнням і військовою технікою підрозділів армії РФ на Донбасі.

Читайте також:
Обстріл з боку “ЛНР” зірвав відкриття нового пункту пропуску

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна