Доба в АТО: 56 обстрілів, двоє поранених, закриття КПВВ “Зайцеве”

 

Проросійські бандформування продовжують обстрілювати позиції Збройних cил України. За минулу добу, 1 лютого, зафіксовано 56 обстрілів лінії оборони з різних видів зброї. Про це повідомляє прес-центр АТО у “Фейсбуці”.

“Знову найнапруженішою ситуація була неподалік Горлівки та в передмістях Донецька. Противник застосував гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети по наших опорних пунктах в Опитному, Авдіївці, Мар’їнці та шахті “Бутівка”. В районі Пісків ворог також вів вогонь з мінометів. Неподалік Горлівки противник (…) дедалі частіше вдається до мінометних обстрілів українських позицій”, – ідеться у повідомленні.

“Так, наші опорні пункти в Зайцевому та Майорську 6 разів були обстріляні з мінометів калібру 120 мм, забороненого Мінськими домовленостями”, – додали у прес-центрі.

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі в результаті бойових дій було поранено двох українських військовослужбовців, загиблих немає.
Про це на брифінгу в УКМЦ повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

У штабі АТО також підтвердили: “У зв’язку з тим, що вночі противник посилив обстріли Зайцевого та вів вогонь із різних вогневих позицій кількома мінометними розрахунками, керівництво сил АТО в Донецькій та Луганській областях, задля убезпечення мешканців, змушено оголосити про тимчасове закриття контрольного пункту в’їзду/виїзду “Зайцеве”.

Після тривалого часу провокативних обстрілів сил АТО ситуацію на лінії розмежування можна охарактеризувати як “бойові дії низької інтенсивності”, зазначають речники штабу.

Паралельно українська розвідка передає інформацію спецмісії ОБСЄ про розміщення бойовиками забороненого озброєння і злочини (зокрема розстріл місцевих жителів), які терористи намагаються приховати.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна