Ветерани АТО всупереч меру виступили за перейменування Дніпропетровська в Дніпро

 

Учасники АТО заявили про свою підтримку перейменування Дніпропетровська в рамках виконання закону про декомунізацію – всупереч позиції керівників міста, які намагаються залишити чинну назву.
Про це доцент кафедри історії України Дніпропетровського національного університету Олег Репан та Іван Начовний сказали на прес-конференції, що відбулася в медіа-центрі “Дніпро пост”, повідомляє Український інститут національної пам’яті.

Обидва, Репан і Начовний – старші лейтенанти (тепер у резерві), у 2014 році були командирами взводних опорних пунктів.

Військові зазначили, що виступають проти інсинуацій зі зміною семантики назви “Дніпропетровськ”.

“Люди, котрі воювали на Донбасі, гостріше реагують на питання перейменування, бо там ми воювали саме із совком, із промитими мізками, – сказав Олег Репан. – На Донбасі багато тих, хто вірить пропаганді. Здається, люди готові молитися на Сталіна, Леніна. Совок відбиває критичне мислення, виховує рабську покірність й агресивність”.

“АТО на Сході – це новий етап в історії України. Там ми боремося з тим, що нам намагалися нав’язати в Радянському Союзі”, – переконаний Іван Начовний.

З огляду на це Начовний та Репан підтримують нейтральну назву міста – Дніпро.

Читайте також:
Володимир В’ятрович: У Раді є більшість для перейменування
“комуністичних” міст, зокрема й окупованих. Інтерв’ю “
Новинарні

Влада Дніпра обіцяє поремонтувати звалений пам’ятник Петровському для музею

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна