У РФ після замаху помер ексмер Куп’янська, зрадник України Геннадій Мацегора

Колишній мер міста Куп’янськ на Харківщині Геннадій Мацегора помер після того, як на нього скоїли замах кілька днів тому.

У вівторок, 11 червня, низка російських ТГ-каналів, посилаючись на допис «ВКонтакте» нібито дружини Мацегори Людмили, повідомили про смерть Мацегори. Інформацію про це коментував також для «Суспільне. Харків» представник Головного управління розвідки Андрій Юсов.

“За наявними даними, інформація підтверджується”, — йдеться у повідомленні.

Так, ресурс Astra писав, що колишній мер Куп’янська помер, навіть не приходячи до тями після замаху на його життя.

Як писала “Новинарня“, 8 червня Головне управління розвідки повідомило, що на колишнього міського голову міста Куп’янська Геннадія Мацегору скоїли замах, після чого його доправили до лікарні. Він був у критичному стані. За даними розвідників, замах стався в місті Старий Оскол у Росії. Нагадаємо, 8 червня Головне управління розвідки повідомило, що на колишнього міського голову міста Куп’янська Геннадія Мацегору скоїли замах, після чого його доправили до лікарні. Він був у критичному стані. За даними розвідників, замах стався в місті Старий Оскол у РФ.

Що відомо про зрадника Мацегору

За інформацією руху “Чесно”, 27 лютого 2022 року Мацегора заявив у відео, що Куп’янськ переходить під контроль військових РФ. Він запропонував командуванню збройних сил РФ надати підтримку та матеріальне забезпечення і додав, що тепер дитсадки та школи повернуться “до звичайного режиму”.

У 2022 році Мацегорі оголосили підозру в державній зраді. Слідство встановило, що Мацегора у червні 2022 року підписав протокол засідання про створення окупаційної адміністрації в Харківській області та всіляко сприяв армії РФ.

У 2010 році Мацегору обрали депутатом до Куп’янської міської ради від Партії Регіонів.

У 2015 році був обраний до Харківської обласної ради від партії “Відродження”.

У 2020 році був обраний Куп’янський міським головою від нині забороненої партії ОПЗЖ.

Читайте також:
Мер Куп’янська втік у Росію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна