Втрачено близько третини щорічного друку книжок у країні, – Зеленський про удар по типографії в Харкові

Лише через знищення однієї типографії в Харкові втрачено близько третини щорічного друку книжок у країні.

Про це у своєму вечірньому зверненні в неділю, 24 травня, повідомив президент України Володимир Зеленський.

“Сьогодні довгий день. Вранці – Харків. Був на місці влучання російських ракет по одному з найбільших українських видавничих комплексів. Це просто жахливо: люди загинули. Мої співчуття рідним та близьким. Багато було поранених. А ще – спалені ударом книжки, знищене обладнання. Лише через знищення однієї цієї типографії втрачено близько третини щорічного друку книжок у країні. Російський терор постійно доводить, що їхня ціль – повна руйнація України і всього життя тут, на нашій землі, усього, що дозволяє людям бути людьми. Зробимо все, щоб захистити нашу державу і щоб російське зло відповідало за скоєне”, – сказав глава держави.

Він додав, що Міністерство економіки України, регіональна влада Харківщини отримали всі необхідні доручення, щоб допомогти відновити роботу поліграфії у Харкові.

“Треба буде й загалом підтримати галузь – на державному рівні. І будь ласка, обовʼязково, якщо маєте таку можливість, самі теж підтримуйте наших українських книговидавців, українських авторів. Це важливо. Безперечно, буде терористам і наша відповідь на цей удар”, – наголосив Зеленський.

Як писала “Новинарня“, 23 травня російські військові завдали близько 15 ударів ракетами С-300 або С-400 по цивільній інфраструктурі Харкова та області, зокрема влучили у друкарню в місті. Внаслідок атаки 7 людей загинули.

Власник поліграфічного комбінату “Фактор-Друк” Сергій Політучий наголосив, що через ракетний удар по харківській друкарні “Фактор-Друк” 23 травня потужність видавничого ринку може скоротитися на 40%.

Читайте також:
Кулеба після ракетної атаки РФ на Харків: “Сім систем Patriot – це не така вже й висока ціна за довгостроковий мир у Європі”

У мережі запустили флешмоб на підтримку видавництва Vivat. Приєдналися навіть західні посли

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна