У Львові відбувся “Форум російської опозиції”: що кажуть ГУР і мер міста

23 травня у Львові відбувся “Форум російської опозиції” за участі представників української влади та політичної і збройної опозиції з Росії, які негативно налаштовані до режиму Володимира Путіна.

На заході виступив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. Були присутні представники всіх трьох російських добровольчих батальйонів та депутат від “Слуги народу” Олег Дунда.

У форумі, як пише Lviv.Media, також взяли участь:

  • Марк Фейгін — російський політичний діяч, ексадвокат;
  • Ростислав Мурзагулов — російський письменник, публіцист;
  • Олексій Барановський — учасник сил опору у лавах Легіону “Свобода Росії”;
  • Анастасія Кириленко — російська журналістка-розслідувачка і радіожурналістка;
  • Євгенія Чирікова — колишня екоактивістка;
  • Марат Гельман — російський колекціонер, публіцист, галерист і артменеджер. Заступник директора Першого каналу з червня 2002 року до лютого 2004 року. Політичний консультант Віктора Януковича в часи Помаранчевої революції (по відеозв’язку);
  • Петро Царьков — ексзаступник голови ради муніципальних депутатів Красносільського району Москви;
  • Олександр Осовцов — російський політик і професор філософії;
  • Гаррі Каспаров (по відеозв’язку — від Форуму вільної Росії).

Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов підтримав проведення заходу як одного з проявів боротьби проти кремлівської диктатури, що також сприяє перемозі України над агресорами.

У пресслужбі ГУР зазначають, що “подібні події наближають кінець режиму Путіна та сприяють консолідації усіх сил, метою яких є повалення диктатури у РФ та поразка Кремля у війні проти України”.

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що звернувся “у відповідні органи” з приводу проведення форуму.

“Пишуть, що у Львові сьогодні працює форум якоїсь російської опозиції. Учасники нібито Ходорковський, Каспаров, Фейгін, Шендерович та інші прізвища, мені не дуже відомі. Хто знає, це якийсь жарт? Запит у відповідні органи вже відправив” – написав Садовий у четвер у своєму Telegram.

Про проведення у Львові форуму раніше повідомив один із його співорганізаторів, ексдепутат Держдуми Росії Ілля Поньомарьов.  За його словами, “Форум російської опозиції” зібрав понад 40 учасників.

“Львівський “Форум російської опозиції” пройшов на найвищому рівні. Було понад 40 учасників від провідних опозиційних об’єднань. У роботі взяли участь представники всіх трьох добровольчих батальйонів. Були також представники Офісу президента України та Верховної Ради. На форумі вирішили створити постійну організаційну структуру для підтримки силового опору. На форумі вирішили створити постійну організаційну структуру для підтримки сильного опору”, – зазначив він.

За словами Іллі Пономарьова, за підсумками “Форуму російської опозиції на підтримку України” розробили “Львівську резолюцію”. У ній, зокрема, йдеться про підтримку присутніми росіянами “формули миру”, яку запропонував Володимир Зеленський, про необхідність зміни політичного режиму в Росії, завершення війни, повернення Україні окупованих територій та звільнення військовополонених.

Свою точку зору щодо заходу у Львові висловив і депутат ВР Олег Дунда, який був присутній на форумі. Він написав, що форум російської опозиції може бути “лише у форматі форуму російського опору, збройного опору, все інше — на сміттєзвалище”.

Але збройний опір – це не лише боротьба з автоматом в руках у складі РДК, ЛСР та партизанських загонах. І в черговий раз повторю — всі представники російського опору і поневолених народів, у тому числі і російського, мають об’єднатись і боротись за себе. Допомагаючи собі, вони допоможуть і нам скоріше перемогти, знищити імперію та зберегти життя наших захисників”, — вважає Дунда.

Читайте також:
Росія зміцнює кордони в трьох областях після рейдів російських добровольців: у ГУР розповіли, як саме
Розслідувачі виявили в російській опозиції офіцера ГРУ, який брав участь і у “Форумі вільних народів РФ”
Російський блогер Фейгін відвідав Часів Яр, попри обмежений доступ до зони ведення активних боїв

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна