Росіяни зранку здійснили безуспішну спробу прориву оборони на Харківщині. ЗСУ залучили резерви, ідуть бої, – МОУ

На Харківщині російські війська близько 5-ї ранку 10 травня здійснити спробу прориву лінії оборони українських військ під прикриттям бронетехніки. Атаки ворога було відбито, тривають бої різної інтенсивності.

Про це повідомило Міністерство оборони України.

“Протягом цієї доби на Вовчанському напрямку ворог здійснював авіаудари із застосуванням керованих авіаційних бомб (КАБ). З початком ночі російські окупанти посилили вогневий тиск на передній край нашої оборони за підтримки артилерії. Приблизно о 5 ранку відбулася спроба прориву противником нашої лінії оборони під прикриттям бронетехніки”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що спроба прориву української оборони не увінчалася успіхом і ЗСУ відбили ворожу атаку. Зараз на тій ділянці фронту тривають бої різної інтенсивності.

Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи. Збройні Сили України продовжують стримувати наступ ворога”, — заявили в оборонному відомстві.

Deep State розповів про один із наслідків наступальних дій росіян на Харківщині: “Попередньо, 3 одиниці техніки було спалено на північ від населених пунктів Мороховець-Олійникове. Рухалися кацапи зі сторони Пильного.

А громадський активість і волонтер Сергій Стерненко показав “перші фото російського наступу на північ Харківщини”. На них – ліквідовані росіяни.

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про посилення російських обстрілів на північному напрямку, зокрема, Вовчанська. Окупанти протягом цієї ночі били по місту з КАБів, РСЗВ та артилерії.

“Були безуспішні спроби ДРГ прорвати кордон. Збройні сили України впевнено тримають позиції: не втрачено жодного метра. Угрупування противника не становить загрози для Харкова, його сил вистачає лише для провокацій на північному напрямку”, – наголосив Синєгубов.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки “SPRAVDI” закликає українців довіряти лише офіційним і перевіреним джерелам інформації, оскільки ворог може робити панічні вкиди з приводу наступу на Харківщині.

Читайте також:
ДПСУ назвала регіон, де російські ДРГ діють найактивніше

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна