Україна втричі збільшила виробництво військової техніки й наздогнала РФ з кількості виробництва дронів-камікадзе, — гендиректор “Укроборонпрому”

У 2024 році Україна втричі збільшила обсяги виробництва військової техніки.

Про це заявив гендиректор АТ “Українська оборонна промисловість” Герман Сметанін в інтерв’ю виданню “АрміяInform”.

“На цей рік завдання не менш амбіційне — збільшення виробництва з такою ж динамікою. За одними напрямками — в десятки разів, за іншими — менше, відповідно до потреб Міноборони та Збройних сил України”, — зазначив він.

Зокрема, Україна наздогнала Росію щодо кількості виробництва дронів-камікадзе, схожих на Shahed-131 та Shahed-136, а також у виробництві інших ударних безпілотників

“Те, що на Росії вибухає, — то все наше”, — саме так сказав міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін. І це факт”, — наголосив Сметанін.

За його словами, щодо виробництва дронів підписано низку контрактів з приватними підприємствами — переважно це стосується ліцензійного виробництва.

“Приватні підприємства не можуть забезпечити потрібну кількість, тому ми підписуємо ліцензійну угоду і до виробництва залучаються наші підприємства”, — зазначив гендиректор “Укроборонпрому”.

Також Сметанін наголосив, що робота щодо кооперації з приватними компаніями триває, а для розробки нових видів озброєнь залучено дуже велику кількість приватних підприємств-розробників і науковців.

Читайте також:
Україна поновила власне виробництво артилерійських снарядів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна