Ще 10 українських військових нагороджено “Хрестом бойових заслуг”

Десятьох українських захисників президент відзначив нагородою «Хрест бойових заслуг».

Про це у понеділок, 22 квітня, інформує пресцентр ОПУ.

Це такі військові:

Старший лейтенант Богдан Бинюк. Проводив розвідку в тилу російських загарбників, спланував і здійснив штурмові й наступальні дії на Донеччині. У листопаді торік під час бою знищив чотирьох окупантів та ще вісьмох взяв у полон.

Сержант Владислав Борщук. У березні 2022-го зазнав поранення, однак після лікування повернувся на передову, де неодноразово відбивав російські штурми на Донеччині.

Майор Руслан Габінет. У січні минулого року його підрозділ не допустив прориву ворога на шляху до Бахмута, який потім отримав назву «Дорога життя».

Старший солдат Дмитро Довган. Допомагав евакуювати побратимів під щільним мінометно-танковим обстрілом і сам дістав поранення в січні цього року.

Майор Віталій Кирпич. У 2022-му його підрозділ своєчасно виявив декілька російських повітряних цілей. Це дало змогу знищити ракету «Іскандер-К» та дві ракети типу Х-101.

Матрос Артем Кузьмич. Брав участь у штурмі позицій російських окупантів на Херсонщині, але в січні 2024 року зазнав поранення.

Полковник Держприкордонслужби Ігор Мартинюк. На військовій службі з 1987 року, на війні – з 2014-го. У лютому 2022 року брав участь у відбитті нападу російської армії на Київщині.

Молодший сержант Едуард Рошка. На передовій із початку повномасштабного вторгнення. У складі екіпажу танка вдало проводить операції зі знищення позицій ворога.

Капітан Євгеній Скорина. Брав участь в обороні Київщини, Харківщини, Донеччини та Луганщини. Завдяки його діям під час боїв вдалося захопити значну кількість танкових та артилерійських боєприпасів.

Підполковник Володимир Соснін. Підрозділ під його керівництвом провів кілька успішних операцій на Харківщині та Луганщині, знищив велику кількість окупантів, ворожу техніку й закріпився на вигідних позиціях.

Читайте також:
“Хрест бойових заслуг”: “Укрпошта” випустила першу марку, присвячену військовій нагороді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна