У ISW та ПС заявили, що російські війська посилять інтенсивність атак на фронті та кількість ракетних ударів перед прибуттям допомоги із США

Російські війська, ймовірно, посилять атаки на фронті, використовуючи час до прибуття військової допомоги із США.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

“Ситуація на фронті, ймовірно, продовжить погіршуватися, якщо російські війська посилять свої атаки, щоб скористатися “часовим вікном” до прибуття нової допомоги від США. Українські війська можуть зазнати додаткових невдач найближчими тижнями”, — зазначають аналітики.

Втім, вони також наголошують, що прибуття допомоги від США дозволить Україні стабілізувати ситуацію на фронті й, імовірно, ЗСУ зможуть призупинити поточний наступ армії РФ, якщо допомога надійде швидко.

Аналітики ISW також зазначають, що російські війська досягли лише тактичних успіхів протягом останніх шести місяців через погіршення ситуації з озброєнням в України, і навряд чи їм вдасться досягти прориву, який зруйнував би лінію фронту.

“Російські війська все ще можуть досягти значних успіхів в оперативному плані протягом наступних тижнів, зосереджуючись на тих ділянках фронту, де українська оборона виглядає відносно нестабільною, зокрема на захід від Авдіївки, або ділянках фронту, де російські війська знаходяться в межах досяжності оперативно-важливих об’єкта, наприклад, біля Часового Яру”, — додають в ISW.

Водночас в Інституті вивчення війни зазначають, що російські війська можуть посилити атаки ракетами та безпілотниками по об’єктах енергетичної інфраструктури або також бити по транспортній інфраструктурі, щоб обмежити здатність України розподілити живу силу та матеріальні засоби на критичних ділянках фронту.

У Повітряних силах ЗСУ також заявили, що Росія, ймовірно, максимально збільшить інтенсивність ударів по території України, до прибуття допомоги із США.

Таку заяву зробив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

“Намагатимуться “вибити” енергетичну, критичну інфраструктуру, наскільки це можливо. Однак ми маємо розуміти, що деякі ракети ворогу доводиться буквально з конвеєра випускати та вже застосовувати по нашій території. Звісно, що все це продовжується, і, власне, до постачання  систем ППО різних типів і F-16 нам треба триматися й відбивати ці атаки”, — наголосив він.

Контекст

Як писала “Новинарняраніше, ввечері 20 квітня Палата представників США проголосувала за допомогу Україні на 61 млрд доларів. Тепер законопроєкт має затвердити Сенат і підписати президент США Джо Байден.

Як заявили в Пентагоні, пакет озброєння готовий до відправки. Аби доставити його в Україну, знадобиться менше ніж тиждень після схвалення Сенатом. Що саме увійде в першу партію зброї і в якій кількості, наразі невідомо. Але, ймовірно, Україні насамперед передадуть 155-міліметрові боєприпаси для артилерії та реактивні снаряди “середньої дальності”, а також, ймовірно, додаткові засоби ППО, зокрема зенітні ракети.

Читайте також:
Байден закликав Сенат якнайшвидше затвердити допомогу Україні. Там обіцяють проголосувати 23 квітня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.