Байден закликав Сенат якнайшвидше затвердити допомогу Україні. Там обіцяють проголосувати 23 квітня

Президент США Джо Байден закликав Сенат якнайшвидше схвалити законопроєкт про військову допомогу для України, щоб Вашингтон якнайшвидше направив зброю Україні.

Про це йдеться на сайті Білого дому.

“Я закликаю Сенат швидко надіслати цей пакет на мій стіл, щоб я міг підписати його як закон, і ми могли швидко відправити зброю та обладнання в Україну для задоволення її термінових потреб на полі бою”, – заявив Байден одразу після ухвалення законопроєкту в суботу, 21 квітня.

Зі свого боку, лідер більшості в Сенаті, демократ Чак Шумер, повідомив, що верхня палата Конгресу розгляне законопроєкт про допомогу Україні, схвалений у суботу нижньою Палатою представників, уже у вівторок, 23 квітня.

“Сенат готовий зробити наступний крок щодо додаткового закону про національну безпеку, Палата представників нарешті схвалила фінансування для України, Ізраїлю, Індо-Тихоокеанського регіону та гуманітарної допомоги. А Сенат уклав угоду про завершення роботи першим голосуванням у вівторок”, – написав Шумер у мережі Х.

Як писала “Новинарня“, у суботу, 20 квітня, нижня Палата представників Конгресу США ухвалила проєкт закону H.R.8035 “Про додаткові асигнування на безпеку України – 2024”.

Як пояснив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, із передбаченого цим законопроєктом загального обсягу допомоги в розмірі майже 61 млрд доларів кошти будуть розподілені так:

  • 49,9 млрд — оборонні видатки;
  • 7,8 млрд — потенційна бюджетна підтримка;
  • 1,57 млрд — економічна допомога;
  • 400 млн — кошти на захист кордонів та гуманітарне розмінування.

Щоб цей документ набув чинності закону, його мають ухвалити обидві палати Конгресу та підписати президент США.

Проєкт обіцяли передати на розгляд Сенату як зміни до сенатського законопроєкту про міжнародну допомогу США HR.815, який був ухвалений у лютому. Це має спростити процедуру його затвердження в Сенаті.

Читайте також:
Зброя для України готова: у Пентагоні назвали терміни відправки після голосування Конгресу США, — The Washington Post

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.