Зброя для України готова: у Пентагоні назвали терміни відправки після голосування Конгресу США, — The Washington Post

Для того, аби доставити в Україну озброєння із США після того, як такий пакет допомоги схвалять, знадобиться менше ніж тиждень.

Про це повідомляє видання The Washington Post з посиланням на представників Пентагону.

Як повідомляється, пакет військової допомоги повністю готовий і його можуть відправити, як тільки Конгрес США проголосує за нього, а також президент Джо Байден підпише цей закон.

Голосування Конгресу відбудеться вже сьогодні, 20 квітня.

Міноборони розпочало збирати пакет задовго до майбутнього голосування, тож частину озброєння зможуть надіслати в тижневий термін.

Що саме увійде в першу партію зброї і в якій кількості, наразі невідомо. Але  The Washington Post припускає, що Україні насамперед передадуть 155-міліметрові боєприпаси для артилерії та реактивні снаряди “середньої дальності”, а також, ймовірно, додаткові засоби ППО, зокрема зенітні ракети.

Читайте також:
Трамп заявив про необхідність посилити підтримку України, але це мають зробити не США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна