ОК “Південь” очолив бригадний генерал Геннадій Шаповалов

Командувачем військ оперативного командування “Південь” призначений бригадний генерал Геннадій Шаповалов.

Про це у вівторок, 16 квітня, повідомляє ОК “Південь” на офіційній сторінці у фейсбуці.

Згідно з повідомленням, командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк представив новопризначеного командира особовому складу. Він також подякував за службу на цій посаді попередньому командувачу, генерал-майору Андрію Ковальчуку, та привітав його з призначенням на посаду начальника Військової академії в Одесі.

Довідково

Геннадій Шаповалов народився 1978 року в Кіровоградській області.

У 2000 році закінчив Інститут танкових військ при Харківському державному політехнічному університеті,  у 2012-му  — Командно-штабний інститут застосування військ (сил) Національного університету оборони України (в обох випадках — з відзнакою).

Пройшов усі сходинки військової кар’єри від командира танкового взводу до командира 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

В березні 2022 року отримав звання бригадного генерала.

Окрім того, бойовий офіцер закінчив  Національний університет “Острозька академія” за спеціальністю “Міжнародні відносини, громадські комунікації та регіональні студії” та Військовий коледж Армії США, де готують старший офіцерський склад американських Сухопутних військ.

Контекст

Як писала “Новинарня”, 9 квітня народний депутат України від партії “Європейська солідарність” Олексій Гончаренко повідомив про зміну командувачів оперативних командувань “Південь” і “Захід” – Андрія Ковальчука та Сергія Літвінова.

За словами Гончаренка, командувачем ОК “Південь” призначено полковника Геннадія Шаповалова, колишнього командира 59-ї бригади, а командувачем ОК “Захід” – бригадного генерала Володимира Шведюка, який служив у Силах Територіальної оборони.

Після цього в командуванні Сухопутних військ ЗСУ журналістам повідомили, що Ковальчука й Літвінова не звільнили з лав Збройних сил України, а перевели в межах просування по службі на вищі ланки: перший став начальником Військової академії в Одесі, а другий – заступником начальника Національного університету оборони України.

Читайте також:
Військову академію Одеси очолив генерал Андрій Ковальчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна