Це не перша спроба: голова Херсонської ОВА прокоментував замах на нього

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін прокоментував замах на нього, який намагалися здійснити російські спецслужби за допомогою колаборанта 10 квітня. Він зазначив, що був до цього готовий.

Відповідне відеозвернення голова Херсонської ОВА опублікував у суботу, 13 квітня, у Telegram.

“Так, на жаль, це дійсно правда. Це далеко не перша і, мабуть, не остання спроба. Чому я про це не розповідав? Я знав, на що йду, коли погодився працювати в прифронтовому регіоні”, — сказав він.

Прокудін також наголосив, що щодня на Херсонщині від російських атак гинуть і страждають люди, і він не виняток.

“Окупанти прицільно полюють та обстрілюють мирне населення з безпілотників. Я така ж людина, як і інші. Це наша буденність”, — підкреслив він.

Окрім цього, голова Херсонської ОВА зазначив, що найголовніше — що СБУ вдалося викрити ще одного колаборанта.

Хочу подякувати Службі безпеки України за проведену спецоперацію. Найголовніше — це викрито ще одного колаборанта, який зрадив Україну. Слава Україні!”, — підсумував він.

Контекст

Як писала “Новинарняраніше, про замах на начальника Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна повідомив голова СБУ Василь Малюк під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад.

За його словами, жителя Херсона, який допомагав російським спецслужбам вчинити замах, затримали 10 квітня.

“З глибини 12 км був запущений новий зразок ворожого FPV-дрона. Безпосередньо на місці візуальне спостереження здійснював цей негідник, він і коригував вогонь по автівці Прокудіна.
Усе це вдалося задокументувати. Він затриманий на стадії завершеного замаху. Ворожий дрон, за рахунок наших РЕБів, посаджений своєчасно”, — зазначив Малюк.

Читайте також:
Поліцейський Прокудін, погоджений на голову Херсонської ОВА, був людиною Авакова та мера Колихаєва, який тепер у росіян, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна