Російські спецслужби організували замах на голову Херсонської ОВА

Служба безпеки України запобігла замаху на начальника Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна.

Про це заявив голова СБУ Василь Малюк під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, повідомляється на сайті Конгресу.

За його словами, жителя Херсона, який допомагав російським спецслужбам вчинити замах, затримали 10 квітня.

“З глибини 12 км був запущений новий зразок ворожого FPV-дрона. Безпосередньо на місці візуальне спостереження здійснював цей негідник, він і коригував вогонь по автівці Прокудіна.
Усе це вдалося задокументувати. Він затриманий на стадії завершеного замаху. Ворожий дрон, за рахунок наших РЕБів, посаджений своєчасно”, — зазначив Малюк.

Він також додав, що СБУ постійно протидіє проникненню ворога на об’єкти критичної інфраструктури та локації підприємств оборонно-промислового комплексу.

“Серед крайніх реалізації затриманий агент ФСБ у Дніпрі, який знімав на телефон ТЕС і готував відповідні удари. Разом з колегами з внутрішньої безпеки Нацполіції затримали колишнього міліціонера на Запоріжжі, який працював дуже тісно по об’єктах ОПК. Затримано декількох співробітників Укрзалізниці які надавали інформацію ворогу, щодо логістичних переміщень зброї і засобів ураження”, —  розповів деталі очільник СБУ.

Загалом за минулий рік виявлено та задокументовано 47 агентурних мереж. Усіх їхніх учасників затримано.

Читайте також:
Поліцейський Прокудін, погоджений на голову Херсонської ОВА, був людиною Авакова та мера Колихаєва, який тепер у росіян, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна