Киян закликають підтримати петицію щодо усунення Булгакова з публічного простору

Київські громадські активісти закликають підтримати петицію щодо усунення Михайла Булгакова з публічного простору столиці відповідно до висновків Українського інституту національної пам’яті.

Про це говорить зокрема голова правління благодійного фонду “Героїка” та член правління Національного українського молодіжного об’єднання Олег Слабоспицький, який створив відповідну петицію на сайті Київської міської ради.

“Прошу КМДА, КМВА, Київську міську раду здійснити організаційно-правові заходи щодо повного усунення (демонтажу) з публічного простору пам’ятника М. А. Булгакову (Андріївський узвіз, 13), меморіальної дошки М. А. Булгакову (Андріївський узвіз, 13), перейменування та зміни експозиції філії комунального Музею історії міста Києва – Літературно-меморіального музею М. Булгакова (Андріївський узвіз, 13).

Прошу врахувати, що Експертна комісія Українського інституту національної пам’яті з питань визначення належності об’єктів до символіки російської імперської політики визнала усі об’єкти (географічні об’єкти, назви юридичних осіб, пам’ятники та пам’ятні знаки), присвячені російському письменнику М. А. Булгакову (1891-1940), символікою російської імперської політики згідно з фаховим висновком від 27.03.2024.

Наявність у публічному просторі міста Києва меморіальної дошки, пам’ятника та музею М. А. Булгакова є порушенням Закону України “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії” і несе за собою відповідальність згідно з чинним законодавством”, – пише Слабоспицький.

Підписати петицію можна за посиланням у додатку “Київ цифровий”.

Якщо не працює лінк – відкриваєте додаток, натискаєте літеру “К” на синьому тлі знизу екрану. Обираєте розділ “Електронна демократія” – “Петиції”. Шукайте по номеру 12947.

Читайте також:
Музей Булгакова почепив другу дошку на підтримку “почервонілого” письменника-українофоба


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.