Буданов заявив, що Росія накопичила “Калібри” і найближчим часом використає їх для атак

Росі накопичувала протягом певного часу крилаті ракети “Калібр” й може використати їх проти України вже незабаром.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в ефірі телемарафону “Єдині новини” в неділю, 31 березня.

За його словами, “Калібри” не використовували, оскільки крилаті ракети Х-101 є ефективнішими. Але найближчим часом це зміниться.

“Найближчим часом, думаю, ми знову побачимо “Калібри”, тому що кількість Х-101 значно скоротилася… Є нормативно-правові акти, документи, рішення і так далі. Перше — це поновити запас ракет флоту, бо вони значно на той час скоротилися, довести їх до певної кількості. Це завдання вони виконали. Тобто зараз вони технічно готові до їх застосування. Поки флот накопичував свої ракети, Повітряно-космічні сили Російської Федерації використовували Х-101″, — розповів Буданов.

Читайте також:
“Нове дно”: Росія вперше застосувала в Україні потужну авіабомбу ОДАБ-1500, — Bild

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна