Російські окупанти запустили по Україні 12 “шахедів”: горів елеватор, пошкоджено два інфраструктурні об’єкти на Дніпропетровщині та Полтавщині

У ніч на 30 березня російські окупанти вдарили по Україні чотирма зенітними керованими ракетами і 12 ударними БпЛА Shahed-136/131.

Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

Ракетами ворог атакував Донеччину.

Безпілотники запустили з мису Чауда (Крим). З 12 ударних БпЛА  дев’ять знищили підрозділи мобільних вогневих груп Сил оборони України у межах Херсонської, Одеської, Дніпропетровської та Полтавської областей.

Як повідомили в Силах оборони півдня України, бойова робота Сил протиповітряної оборони тривала понад 3 години. Дрони маневрували кількома областями, намагаючись як викривати, так і обходити засоби ППО.

В операційній зоні Сил оборони півдня вдалось результативно відпрацювати по 7 баражуючих снарядах: 4 збито в небі на Дніпропетровщині, 2 — в Одеській області та 1 — на Херсонщині.

Влучань не допущено, однак в Дніпропетровській області уламки збитого безпілотника впали на території елеватора. Спалахнула пожежа, яку вогнеборці оперативно ліквідували. Критичних руйнувань та постраждалих не зафіксовано.

Окрім цього, за словами голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, з ворожої атаки на Нікопольщині розпочався ранок 30 березня. Окупанти поцілили дроном-камікадзе по Нікополю. Пошкоджений інфраструктурний об’єкт.

Як повідомив голова Полтавської ОВА Філіп Пронін, на Полтавщині є кілька влучань в інфраструктурний обʼєкт на території Полтавського району. Ніхто не постраждав.

Читайте також:
В Одесі кількість постраждалих від атаки РФ зросла до п’яти людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна