Видавництво “А-ба-ба-га-ла-ма-га” розірвало співпрацю з ілюстраторкою Галею Зінько, яка ілюструє російські видання

Видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га» припинило співпрацю з художницею Галиною Зінько, а книжки «Аліса у Дивокраї» та «Аліса у Задзеркаллі» з її ілюстраціями вилучили з продажу.

Про це повідомляє «Читомо».

Піар-менеджер «А-ба-ба-га-ла-ма-га» Володимир Яковлєв розповів, що видавництво припинило співпрацю з ілюстраторкою Галею Зінько через те, що вона й надалі залучена до роботи російськими книжковими видавництвами.

Яковлєв зазначив, що «А-ба-ба-га-ла-ма-га» не почула «чіткої позиції української художниці щодо загарбницької війни Росії проти України».

Книжки «Аліса у Дивокраї» (2018) та «Аліса у Задзеркаллі» (2020) з ілюстраціями Галі Зінько вилучили з продажу, а залишки накладу планують передати в бібліотеки на деокуповані території.

«Читомо» цитує Тетяну Позняк, яка звернула увагу на те, що ілюстраторка Галина Зінько співпрацювала з російськими видавництвами, зокрема з видавництвом «Вилли Винки».

«Приблизно з 2014 року ваша “юна зірка української ілюстрації” працює з російськими видавництвами. У 2018–2020 роках вона не вилазила з російських виставок і презентацій в “любімих мєстах Москви”. “Аліса” теж спершу вийшла в Росії, а вже потім у вас», — звернулася Позняк до «А-ба-ба-га-ла-ма-га».

Зараз Зінько живе в Хорватії, але і звілти продовжує ілюструвати російські книжки та проводити курси на російських платформах. Крім того, вона заснувала бізнес із цінами в рублях і шоурумом у Москві, про що сама повідомила в соцмережах.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Galia Zinko (@zinkogalia)

 Читайте також:
Розробник адронного колайдера припиняє співпрацю з майже 500 вченими, які пов’язані з Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна