“Летить не туди, куди треба”: у КНДІСЕ прокоментували можливості російського “Циркона”, якими РФ била по Києву

Ракети “Циркон”, якими  Росія атакувала  Київ 7 лютого та 25 березня, не виконують визначену бойову задачу і ту роботу, до якої пристосовані.

Про це повідомив керівник лабораторії військових досліджень Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Андрій Кульчицький у коментарі “Суспільному”.

“Бойову задачу зазначена ракета не виконує. Все що заряджене, всі характеристики “супер”, “гіпер” — все це слова, а насправді до бойового застосування ракети ще йти та йти. Вона летить не туди куди треба, виконує не ту роботу, для якої пристосована”, – сказав він.

За словами Кульчицького, бойова частина “Циркону” містить не більше 40 кілограмів вибухівки.

“Аналізи ми ще проводимо, визначимо яка саме там речовина. Але бойова частина мала: в порівняння і бойовою частиною таких ракет як X-101 та X-22 не йде”, – сказав він.

Читайте також:
“Циркон” виявився гіперзвуковим і кращим за “Кинджал”. ЗМІ з’ясували, що це за ракета, якою РФ сьогодні атакувала Київ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна