Зросла кількість потерпілих від ракетної атаки РФ по Одесі 25 березня, постраждали будинки і Палац спорту

Унаслідок ракетного удару по рекреаційній зоні Одеси ввечері 25 березня до лікарів за медичною допомогою звернулися щонайменше дев’ятеро людей. Пошкоджень зазнали будинки та інфраструктурний об’єкт.

Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, цитує “Укрінформ” 26 березня.

“Ракети вдарили просто в місто, в рекреаційну зону, постраждали люди, щонайменше дев’ятеро звернулися за медичною допомогою. У когось реакція на стрес, у когось поранення від уламків скла. Скла летіло дуже багато. Ударна хвиля зачепила навколишні будинки”, – сказала вона.

Гуменюк наголосила, що ця атака була спрямована по рекреаційній зоні. Росіяни знову застосували тактику подвійного удару: спочатку вдарила одна ракета, а через декілька хвилин, з урахуванням прибуття оперативних служб, наступна ракета.

“Таку тактику ворог обирає у відповідь на те, що не має переваг вздовж лінії бойового зіткнення”, – додала Гуменюк.

Як передає кореспондент “Укрінформу” з місця події, через атаку пошкоджень зазнав Палац спорту та прилеглі багатоповерхівки. Зокрема, постраждала льодова арена, де займалися одеські спортсмени. Під час удару в Палаці спорту проходило тренування дитячої групи з фігурного катання, зазначає видання.

Що передувало

25 березня близько 17:30 російські окупанти завдали ракетних ударів по Одесі. Очільник ОВА Олег Кіпер після 19-ї години попередньо повідомляв про трьох постраждалих жінок. За його словами, станом на 19:00 у більше ніж 300 тисяч абонентів в Одесі була відсутня електроенергія.

Читайте також:
Росіяни вдарили по Харкову, постраждала нежитлова будівля

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна