Сирський допоміг СБУ викрити “ідейного” підполковника-“крота” в ОСУВ “Хортиця”: подробиці від Малюка

В оперативно-стратегічному угрупованні військ “Хортиця” у званні підполковника діяв російський агент, якого разом із тодішнім командувачем “Хортиці” Олександром Сирським викрила Служба безпеки.

Про це розповів очільник СБУ Василь Малюк в інтерв’ю телеканалу ICTV, опублікованому 25 березня.

За словами Малюка, СБУ разом із Сирським, який тоді очолював “Хортицю”, довго виявляли російського агента-військовослужбовця ЗСУ, який працював там. Голова СБУ зазначив, що Сирський допомагав спецслужбі з документуванням. Зрадника вдалось затримати.

“Було зрозуміло, що він (російський агент – ред.) передає ворогові всю можливу розвідувальну інформацію, інформацію з різних інформаційних потоків України, зокрема з обмеженим доступом. Нам вдалося його виявити і затримати. Він був у званні підполковника”, – розповів Малюк.

Глава СБУ також поділився, що був здивований, коли дізнався деталі вербування агента і його роботи з росіянами. Виявилося, що затриманий підполковник відмовився від зарплати і  в ФСБ Росії і працював “ідейно”, хоча сам уродженець Волині. А дід зрадника, додав Малюк, “бігав з автоматом серед упівців і воював проти ворога”.

Читайте також:
Унаслідок замаху СБУ пропагандист Прилєпін залишився без геніталій, розповів Малюк

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна