Зеленський вручив державні нагороди до Дня СБУ. Один офіцер отримав “Золоту Зірку” Героя України

З нагоди 32-ї річниці створення Служби безпеки України президент Володимир Зеленський привітав працівників СБУ з професійним святом, вручив державні нагороди, відзнаки та присвоїв військові звання.

Про це в понеділок, 25 березня, інформує пресцентр офісу президента.

Глава держави оглянув сучасні зразки бойової, спеціальної техніки та обладнання, що перебуває на озброєнні СБУ, зокрема дрони, Sea Baby. Президент подякував працівникам Служби за професійну роботу.

“За роки війни СБУ стала справді бойовою, а головне, саме такою результативною спеціальною службою, яка й потрібна нашій державі і для захисту від ворога, і для активних дій, які зменшують потенціал російської агресії. Ви знаходите ефективні методи протидії ворогу. Не про всі ваші дії проти окупанта можна говорити зараз відкрито, публічно, але всі такі ваші дії служать Україні, зміцнюють її та дають змогу пишатися Україною”, – сказав Володимир Зеленський.

Він відзначив далекобійність і влучність українських дронів як у небі, так і на морі.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять воїнів Служби безпеки, які віддали свої життя заради України.

Він також вручив працівникам СБУ державні нагороди. Зокрема, одному з них глава держави присвоїв звання Героя України та передав орден «Золота Зірка».

Ще 10 працівників СБУ отримали ордени Богдана Хмельницького III ступеня, «За заслуги» III ступеня, «За мужність» I та IІІ ступенів і медаль «За військову службу Україні».

Крім того, Володимир Зеленський вручив бойовий прапор Департаменту контррозвідки СБУ та почесну відзнаку «За мужність та відвагу» Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Читайте також:
День СБУ: спецслужба пообіцяла, що наступні удари по ворогу будуть ще сильнішими

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна